Historisk arkiv

Klima og energisikkerhet – EU og Norge bryr seg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p>Europakommisjonens president José Manuel Barroso er i Oslo idag 25. februar, for å delta på årets Europakonferanse. Han skal først møte statsminister Jens Stoltenberg og Stortingspresident Thorbjørn Jagland, samt ha lunsj med kronprinsenregenten.</p>

Programmet åpner med et møte på statsministerens kontor, som blir etterfulgt av en felles pressekonferanse. Deretter skal Barroso til lunsj på Slottet, med Kronprins Haakon som vert. 

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er vert for årets Europakonferanse hvor EUs Kommisjonspresident José Manuel Barroso holder hovedinnlegget, etterfulgt av innlegg fra utenriksministeren.

Den første sesjonen blir fulgt opp av en debattsesjon med deltakelse fra stortingsrepresentantene Erna Solberg og Inga Marte Thorkildsen, Bellona-leder Frederic Hauge, professor Jørgen Randers og direktør for næring og miljø i Oljeindustriens landsforening, Lars Arne Ryssdal.

Få spørsmål har slik aktualitet, ikke minst etter at Europakommisjonen fremla tiltakspakken på klima og energi den 23. januar i Brussel.

I Norge har Regjeringen sammen med de tre opposisjonspartiene Høyre, Venstre og KrF forhandlet frem klimaforliket. Norge er en viktig energileverandør til EU-markedet og pådriver for internasjonale forhandlingsresultater på klima.

Konferansen finner sted på Hotel Bristol i fra kl 15.


Program

14.30-15.00 Registrering og bevertning.

15.00-16.00 Innledning ved kommisjonspresident Barroso og utenriksminister Støre. Debatt.

16.00-17.15 Paneldebatt med utenriksminister Støre og utvalgte debattanter, fulgt av spørsmål fra salen.

Europakonferansen arrangeres i år i samarbeid mellom Utenriksdepartementet og Europakommisjonens delegasjon.

Mer informasjon om konferansen her.