Historisk arkiv

Bytransport må på Europa-kartet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

EU tar grep om bytransport. 80 prosent av alle europeere lever i byområder, og transport står for 40 prosent av CO2-utslippene. Europakommisjonen forbereder derfor en meddelelse – en såkalt grønnbok – om bytransport. En forberdende konferanse fant sted i Brussel forrige uke.


Konferansen ”Urban transport; Problems, solutions and responsibilities" ble arrangert i Brussel 31. januar. Konferansen var en del av "Sustainable Energy Week", og markerte starten på det forberedende arbeidet med en grønnbok om bytransport.

Forurensing og ulykker
Dette er et initiativ som er nevnt i revidert hvitbok for transport, "Keep Europe moving". På konferansen understreket blant annet transportkommissær Barrot og generaldirektør Ruete betydningen av bytransport. De la vekt på at 80 prosent lever i byområder, at transport står for en betydelig andel av forurensningen, samt at 1/3 av alle dødsulykker i trafikken skjer i tettbebygde strøk. Positive tiltak som kan bidra til skifte for eksempel fra bil til buss eller bil til sykkel, ble derfor karakterisert som en god løsning for alle parter.


Bytrafikk er årsak til en stor andel av forurensning og ulykker i Europa. Foto: Kommisjonen

Det knyttes spenning til hvor langt Kommisjonen vil gå i grønnboken med hensyn til nærhetsprinsippet. Miljøhensyn og redusert energiavhengighet var mest framtredende under konferansen, noe som kan ha sammenheng med at konferansen inngikk som en del av uken for bærekraftig energi.

Hovedsatsing i 2007
Grønnboken anses som et av de viktigste EU-initiativene på transport i 2007. Det blir et uformelt ministermøte om bytransport i Leipzig 24. - 25. mai, og i forkant av dette blir det et forberedende embetsmannsmøte på samme tema i Brussel i mars. I tillegg vil det bli arrangert nye konferanser for alle interesserte frem til juni 2007.
 
Kommisjonen ønsker innspill i forberedelsene til grønnboken. I et bakgrunnsdokument bes det spesielt om innspill på 4 spørsmål, blant annet hvilke forventninger man har til grønnboken og hvilken merverdi initiativ på EU-nivå vil ha. En egen internetthøring vil bli lansert i de kommende dagene, jf. pressemelding fra konferansen som finnes her.