Historisk arkiv

Norge på 9. plass

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p>ESA publiserte i dag den halvårlige resultattavlen for EØS-landene, samtidig som Kommisjonen publiserer sin resultattavle. Norge er på 9. plass i gjennomføringen av direktiver. </p>

ESAs halvårlig resultattavle er en oversikt over hvor raskt EU-landene og EØS/EFTA-landene gjennomfører direktiver som gjelder det indre marked. Oversikten gjengir situasjonen pr. 12. mai 2008. Resultattavlen viser at Norge er på 9. plass blant de 30 EFTA-EU-landene med et gjennomføringsunderskudd på 0.8%. Det betyr at andel direktiver som ikke er gjennomført i nasjonal rett er på 0,8 %. 13 direktiver er ikke gjennomført innen fristen.

Plasseringsmessig er dette en forbedring siden forrige resultattavle i februar i år, da Norge var på 22. plass med 22 utestående direktiver og et gjennomføringsunderskudd på 1.3%.

Resultatet er godt, og viser at norske myndigheter aktivt følger opp forpliktelsene som følge av EØS-avtalen. Årsaken til forsinket gjennomføring er av teknisk karakter, og den gjennomsnittlige forsinkelsen er på 5,8 måneder.

Det gjennomsnittlige gjennomføringsunderskuddet i EU er nå sunket til 1.0%. EUs nåværende målsetting er 1.5%, men denne vil bli redusert til 1.0% fra 2009. Både Norge og gjennomsnittet i EU ligger følgelig allerede under den fremtidige målsetting.

Bulgaria er på førsteplass, med Slovakia og Romania på annen og tredje plass. Vi deler 9. plassen med vår EØS/EFTA-partner Liechtenstein, mens Island er på 29. plass.

ESAs oversikt og ESAs pressemelding vedlegges.

Eksterne lenker