Historisk arkiv

Fremhevet den norske modellen overfor EU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Statssekretær Rikke Lind uttrykte dyp solidaritet med landene i Europa som er hardest rammet av finanskrisen, under sitt innlegg på det uformelle ministermøtet for industri- og næringsministre i EU i dag. Hun oppfordret også EU til å se nærmere på den norske modellen med trepartssamarbeid.

Statssekretær Rikke Lind startet innlegget i Praha med å uttrykke solidaritet med de av hennes kollegaer som i dag er hardest rammet av den internasjonale økonomiske krisen. Hun la også vekt på at det må velges løsninger som er til det beste for det indre marked og som ikke virker proteksjonistiske.

- Frihandel og et velfungerende indre marked er noe alle vil tjene på i det lange løp, sier Lind.

Bildetekst: Statssekretær Rikke Lind i samtale med EUs visepresident Günter Verheugen. Foto: NHD.

Lind viste også til Norges gode erfaringer med den norske modellen der trepartssamarbeidet står sentralt. Hun la vekt på at trepartssamarbeidet fungerer både på lokalt og nasjonalt nivå, men også i den enkelte bedrift.

- Et godt trepartssamarbeid gir fleksibilitet og trygghet også i vanskelige økonomiske tider som de vi står oppe i nå. Jeg har derfor oppfordret EU til å se nærmere på den norske modellen og bedt dem vurdere hvordan man kan utvikle et trepartssamarbeid innenfor rammene av EU, sier Lind.