Historisk arkiv

Kontrollavtale med EU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Norge og EU har undertegnet en avtale om bedre overvåkning og kontroll av fiske, som vil forsterke kampen mot ulovlig, urapportert og uregistrert fiske.

Rammeavtalen gir klare retningslinjer for hvordan Norge og EUs medlemsland skal samarbeide om felles fiskeriressurser. EUs kommissær for fiskeri og maritime spørsmål, Joe Borg, sier avtalen er svært viktig i kampen for å avgrense ulovlig, urapportert og uregulert fisker.

- Ulovlig fiske er en av de største utfordringene både for Norge og EU. Ved å samarbeide tettere kan vi lettere få bukt med problemet. EU og Norge har samarbeidet på dette området i mange år, og avtalen er et ytterligere bevis på begge parters engasjement for å sikre en bærekraftig utnytting av fiskeriressursene.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen ønsker også avtalen velkommen. - Det er svært gledelig at vi nå har kommet i havn med denne avtalen, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

– Samarbeidet mellom Norge, EU og de enkelte fiskerinasjonene i EU gjør arbeidet mot det ulovlige, urapporterte og uregistrerte fisket mer effektivt. Avtalen baner vei for et videre omfattende kontrollsamarbeidet landene i mellom.

Les mer på Fiskeri- og kystdepartementets nettsider.

(04.10.06)