Historisk arkiv

Europakommisjonen på besøk i Stavanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p>Nesten tretti praktikanter fra Europakommisjonen avsluttet søndag en ukes studietur i Stavanger. Målet er å øke forståelsen for energisektoren og dens framtidsutsikter, samt møte studenter og ungdommer fra Stavanger.</p>

De 27 praktikantene fra Kommisjonens generaldirektorat for energi og transport, DG TREN, begynte studieturen i Stavanger-området 5. februar.

I løpet av de siste dagene har de vært innom Oljededirektoratet, Petroleumstilsynet, International Research Institute of Stavanger, Universitetet i Stavanger, StatoilHydro, Lyse Energi og Risavika havn. Praktikantene har også reist innover i Lysefjorden for å besøke kraftstasjonen der.

Torsdag kveld inviterte varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Mo, praktikantene til en café-debatt med studenter fra Universitetet i Stavanger og unge politikere fra regionen.


Fra café-debatten i Stavanger torsdag kveld. (Foto: Birger Haraldseid)

Det er Stavanger-regionens Europakontor i Brussel som står for organiseringa og gjennomføringa av turen. Besøket i Stavanger er sponset av Stavanger-regionens Næringsutvikling, StatoilHydro, Næringsrådet i Rogaland og SAS.

For regionen er dette samarbeidet viktig på flere måter. Det bidrar naturligvis til en god markedsføring av regionen som turistattraksjon, men også for å tiltrekke seg arbeidskraft. Deltakerne på turen er unge, høyt utdannende mennesker fra hele Europa som har et stort internasjonalt nettverk.  

Fra DG TREN har varaordføreren i Stavanger fått takkebrev fra Kommisjonen. Generaldirektør Matthias Ruete skriver at initiativet gir praktikantene en unik mulighet til å skaffe seg verdifull kunnskap om energisektoren i Stavanger, den udiskutable energihovedstaden i Norge. - Ved å etablere dette kunnskapsnettverket fortsetter vi å styrke fundamentet for vårt framtidige samarbeid, heter det i brevet fra Kommisjonen.