Historisk arkiv

Regjeringsdelegasjon til Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p>Statsminister Jens Stoltenberg kommer til Brussel med seks regjeringsmedlemmer onsdag. På dagsorden står klima- og energispørsmål, nordområdene, den internasjonale finanskrisen og samarbeidet med Russland. Aldri før har så mange statsråder&nbsp;vært i Brussel samtidig. </p>

Brussel-besøket starter onsdag 12. november med et møte mellom Stoltenberg og Barroso, før lunsjen kl 13 med resten av regjeringsmedlemmene og kommissærene Almunia, Dimas, Ferrero-Waldner og Piebalgs. Ministrene har flere møter i tillegg til lunsjen med Barroso.

Onsdag 12. november
Utenriksminister Jonas Gahr Støre starter dagen hos NATO, der han møter generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer. Deretter skal han møte Javier Solana, Høyrepresentanten for EUs felles utenriks- og sikkerhetspolitikk. Etter lunsj har han møter med kommissær Benita Ferrero-Waldner, MEP Diana Wallis og direktøren for CEPS, Daniel Gros.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen møter også Ferrero-Waldner, og på ettermiddagen MEP Chris Davies i Europaparlamentet. Senere har han møte med konkurransekommissær Neelie Kroes, og på kvelden deltar Riis-Johansen og Støre i en middag med energikommissær Andris Piebalgs, i residensen hos den norske EU-ambassadøren.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen møter fiskerikommissær Joe Borg etter lunsjen, og deretter miljøkommissær Stavros Dimas. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møter MEP Anders Wijkman før lunsjen, i Europaparlamentet. Finansminister Kristin Halvorsen møter sin motpart, økonomikommissær Joaquin Almunia under lunsjen.

Torsdag 13. november
For utenriksminister Støre starter dagen med et frokostmøte med det norske Brussel-miljøet, på Stanhope hotell kl 8.30. Deretter er det møte i EØS-rådet, EØS-avtalens øverste organ, kl. 11, og politisk dialog kl 12.30. 

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har møter med kommissær Tajani kl 10, og kommissær Reding kl 11.