For første gang har en norsk utenriksminister blitt invitert til å delta på middag med EUs utenriksministre. Dette skjedde i forkant av EUs utenriksministermøte i Brussel de..."> For første gang har en norsk utenriksminister blitt invitert til å delta på middag med EUs utenriksministre. Dette skjedde i forkant av EUs utenriksministermøte i Brussel de...">

Historisk arkiv

Støre på utenriksministermiddag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /?><o:p>For første gang har en norsk utenriksminister blitt invitert til å delta på middag med EUs utenriksministre. Dette skjedde i forkant av EUs utenriksministermøte i Brussel denne uken.</o:p></p>

Jonas Gahr Støre og EUs høye representant for felles utenriks- og sikkerhetspolitikk Javier Solana. Foto: Rune Bjåstad

Jonas Gahr Støre besøkte søndag 25. januar Brussel for å delta på middag med utenriksministre fra EU-landene, Tyrkia, Egypt, Jordan og representanter for de palestinske selvstyremyndighetene. Tema for møtet var situasjonen på Gazastripen.

Det er første gang en norsk utenriksminister er invitert til å delta på et slikt møte.

- Årsaken til at vi er invitert, er at Norge leder giverlandsgruppen for de palestinske områdene AHLC. Den får en stadig mer sentral betydning i det som nå kommer, sier Støre til NTB.

Møtet var en god anledning for Norge til å diskutere den videre strategien med EU og regionale aktører. Støre fikk dessuten redegjort for norske synspunkter på den generelle situasjonen på Gazastripen og spesielt i forhold til vår formannskapsrolle i AHLC.

Støre deltok også på et frokostmøte med sine baltiske og nordiske kolleger før EU-ministrenes møte (GAERC) mandag morgen.

Beslutninger fra rådsmøtet 26. og 27 januar (PDF)