"> ">

Historisk arkiv

Ny ambassadesekretær: Tor Kinsarvik<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Han har kommet fra Kairo til Brussel, men skal jobbe minst like mye med Midtøsten og afrikansk politikk som han gjorde i Egypt… Tor Kinsarvik er ny ambassadesekretær og skal blant annet følge situasjonen i Midtøsten. <?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /?><o:p></o:p></p>

Etter tre år i Kairo er Tor Kinsarvik på plass hos EU-delegasjonen i Brussel, hvor han skal jobbe med EUs felles utenriks- og sikkerhetspolitiske samarbeid, spesielt i forhold til Midtøsten og Afrika.

Tor Kinsarvik har hovedfag i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen og har vært i UD siden 2001. Han startet i Bankseksjonen (i Utenriksdepartementet), og begynte på aspirantkurset i 2002. Deretter gikk turen til Guatemala, hvor han var et halvt år, før han tiltrådte ved ambassaden i Kairo.

- Egypt var genialt. Veldig eksotisk. Det er dessuten utrolig mye å se, som du ikke finner maken til noe sted i verden - og en spennende region også med tanke på mulighetene for besøk til nabolandene, sier Kinsarvik.

Årene i Egypt var fulle av hendelser som preget oppholdet hans: Valg, reformer, terrorangrep og, ikke minst, karikatur-saken. Særlig sistnevnte førte til en anspent situasjon, og ambassaden i Kairo mottok flere bombetrusler.

Både i 2005 og i 2006 gikk bomber av, i byene Sharm el-Sheik og Dahab. Under det siste angrepet smalt det 50 meter unna en venninne av Kinsarvik, som nettopp hadde vært og besøkt ham og kona, Kathrine.

Tor Kinsarvik dyttes av en sanddyne i Western Desert. Foto: Kathrine Kinsarvik.


Nå er ambassadesekretæren strålende fornøyd med å være i Belgia. Kathrine, som gjorde ferdig en mastergrad i statsvitenskap i Kairo, og datteren Sigrid på to måneder er også på plass.

- Kairo og Brussel er to byer i stor kontrast til hverandre, og for oss er det perfekt. Vi hadde det spennende der, men her er det mer ideelt med barn. Forurensningen og biltrafikken i Kairo er en påkjenning i lengden, og det er derfor godt å komme til Brussels ryddige fortau og grønne parker. Det er dessuten kort vei hjem til Norge.

I tillegg til at Egypt og Belgia er to svært ulike land, vil det også bli en helt ny arbeidssituasjon for Kinsarvik.

- Det er nok veldig annerledes å være ambassadesekretær på en liten stasjon, som den i Kairo. Her i Brussel blir fagområdet mitt mer avgrenset, men det er et stort felt jeg skal dekke, og det blir en spennende utfordring å jobbe i forhold til EU-systemet som er så komplekst, sier han.

Men noe Kinsarvik håper å kunne fortsette med akkurat som før, er vindsurfing, som han lærte seg på Rødehavet. Brettet er allerede på plass - og den belgiske kysten skarve halvannen time unna…