Historisk arkiv

Og vinnerne er...

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Vinnerne av skrivekonkurransen er nå kåret. Alf Butenchøn Skre og Ellen Emilie Henriksen skrev bidragene som fikk flest stemmer av juryen. Premien er en tur til Brussel og et møte med utenriksministeren.

”Hvordan ser du for deg Norge og EU i 2018?” var tittelen for EU-delegasjonens skrivekonkurranse for elever og studenter som ble avviklet før jul.  Unge mellom 16 og 29 år, inndelt i en klasse for elever i videregående skole og en klasse for studenter, ble oppfordret til å se ti år fram i tid i Norges forhold til EU. Juryen bestod av Kristin Clemet, Kjetil Wiedswang, Kjetil Elsebutangen, Frank Rossavik, Thomas Vermes og Gry Larsen - med bred kompetanse innenfor journalistikk, EU-kunnskap og utenrikspolitikk.

”Samtidig som EU vokser i antall medlemsland, vokser også unionens makt (…) derfor vil også Norges forhold til unionen være enda mer avgjørende om ti år”, skriver Ellen Emilie i sin artikkel. ”Det finnes knapt et aspekt ved norsk politikk som ikke berøres sterkt av EU”, skriver Alf som valgte å fokusere på Norges interesser i nordområdene.

Meningene om Norges utvikling og landets forhold til EU var mange i bidragene som kom inn. Det var flere av artiklene som utpekte seg som sterke vinnerkandidater. Det var Alf og Emilie som trakk det lengste strået.

De heldige vinnerne får en tur til Brussel der de får møte utenriksminister Jonas Gahr Støre til en diskusjon om Norges forhold til Europa. I tillegg får vinnerne besøke Europaparlamentet, Europakommisjonen og den norske EU-delegasjonen.

Støre kommer til Brussel i januar i forbindelse med åpningen av den nyoppussede bygningen som huser den norske ambassaden til Belgia, EU-delegasjonen samt noen norske bedrifter og regionkontorer. "Norway House" skal åpnes av HKH Kronprins Haakon og utenriksminister Støre. Vinnerne, Alf Butenschøn Skre og Ellen Emilie Henriksen, er invitert til å delta på åpningsarrangementet.

Vinnerbidragene kan leses her:
”Norge om ti år –en Nord-Europeisk aktør” av Alf Butenschøn Skre
”Norge om ti år –en Nord-Europeisk aktør” av Alf Butenschøn Skre
”Norge om ti år –europeisk eller internasjonalt?” av Ellen Emilie Henriksen