Historisk arkiv

Klikk der!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Klikk der! er den eneste konferansen i Norge som har IKT og digitale verktøy i barnehagen som hovedtema. Fornyingsminister Rigmor Aasrud åpner årets konferanse som arrangeres i Oslo 18. og 19. mars 2010.

Flere barnehager vil fortelle om arbeidene sine der de har tatt i bruk digitale verktøy. Presentasjonene vil omfatte tema som spenner fra dialog, dokumentasjon og refleksjon via magneter og syltetøylokk og høgteknologiske rom til å studere Andy Warhols kunst.

Konferansen presenterer ny forskning på området. Høgskolen Stord/Haugesund legger fram foreløpige resultater fra sitt forskningsprosjekt om bruk av digitale teknologi i barnehagen, og Høgskolen i Bergen fra sitt prosjket om å utforske, beskrive og utvikle barnehagen med fokus på barn som aktive kulturskapere i møte med digitale verktøy. En forsker fra Universitetet i Göteborg kommer også.

NRK vil se nærere på sine nye nettsider for barn i alderen 4-8 år, og presentere mål og visjoner for NRK Super sin programproduksjon for småbarn.

Høgskolen i Oslo arrangerer konferansen i samarbeid med Utdanningsforbundet og med støtte fra Fornyings,- administrasjons- og kirkedepartementet.

Påmelding og program