Historisk arkiv

Aasrud i dialog med rom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Boliger, skolesituasjonen for barna og eget forsamlingslokale sto sentralt da representanter for den norske rombefolkning i går møtte statsråd Rigmor Aasrud. Møtet, som er det første samrådsmøte av flere, er et ledd i regjeringens handlingsplan for å bedre levekårene for rom i Norge.

Boliger, skolesituasjonen for barna og eget forsamlingslokale sto sentralt da representanter for den norske rombefolkning i går møtte fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud. Møtet, som er det første samrådsmøte av flere, er et ledd i regjeringens handlingsplan for å bedre levekårene for rom i Norge. Hensikten er å drøfte problemstillinger rom er opptatt av.

Departementet skal i tiden framover se nærmere på aspektene knyttet til et eget forsamlingslokale, mens roms boligsituasjon blir hovedtema på neste samrådsmøte. Fire romorganisasjoner var representert på møtet: Den norske romforening, Norsk rombefolkning, Romani Kultura og International Romani Union. Det ble fra begge sider av bordet pekt på at et tettere samarbeide mellom de ulike organisasjonene, eventuelt en paraplyorganisasjon, utvilsom vil kunne styrke arbeidet for roms levekår i Norge.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud sammen med Jan Jansen, Lars Dimitri og Alex Karoli.
Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud sammen med Jan Jansen, Lars Dimitri og Alex Karoli.