Historisk arkiv

Fornyingsministeren besøkte Oppland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Datasikkerhet, militær kommunikasjon og mer effektive kommuner var på blokka da fornyingsminister Rigmor Aasrud besøkte Oppland.

Datasikkerhet, militær kommunikasjon og mer effektive kommuner var på blokka da fornyingsminister Rigmor Aasrud besøkte Oppland.
 

NorsisNorsk senter for informasjonssikring – på Gjøvik jobber for en sikrere datahverdag. Tone Hoddø Bakås (t.h) viste fornyingsminister Aasrud hvordan Norsis har oversikt over trusselbildet på Internett. 

- Både bedrifter og privatpersoner har ansvar for egen informasjonssikkerhet. Det er en skremmende utvikling flere profesjonelle, målrettede forsøk på datainnbrudd og identitetstyveri. Norsis bidrar med mange gode publikumsråd som alle bør følge, sier statsråden.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

eKommunekonferansen 2010 på Lillehammer handlet det om hvordan IKT kan gjøre kommunene mer effektive, samtidig som kommunene yter bedre tjenester til innbyggerne. I en panelsamtale møtte statsråden (f.v.) Ove Monsen fra Kommuneforlaget, Kjetil Århus i Bergen kommune og Trude Andresen fra KS.

- Digitale førstevalg er forutsetningen for å frigjøre tid og ressurser til velferdsoppgaver. Samtidig er det utfordrende når alle skal finne opp hjulet på nytt. Tiden er inne for mer samordning av IKT i og mellom kommunene, sa statsråden i sin tale til ekommunekonferansen.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I Lillehammer har ”Fabrikken” lenge vært et arnested for gründere, slik som glasskunstner Kari Mølstad som viste frem sine siste kreasjoner for statsråden og politisk rådgiver Trond Blattmann. Fabrikksjef Henning Holmbakken sørger for lokaler, kollegialt felleskap og veiledning for små bedrifter. Fylkesmann Kristin Hille Valla legger til rette for næringsutvikling gjennom prosjektet Dialog Statsbedrift.

- Slike faglige og sosiale fellesskap er viktige for gründere, og staten skal være en god medspiller, sier fornyingsminister Aasrud.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)



Jørstadmoen militærleir ble statsråd Aasrud orientert om Forsvarets arbeid innen informasjonsflyt, samband og datasikkerhet. Flankert av tre fullt utrustede soldater lot statsråden seg imponere.

- Kommunikasjon og datasikkerhet er livsnerven også i militære operasjoner. Jeg er stolt over at norske styrker er i front på dette området, og de gjør en uvurderlig innsats for Norge og vår allierte, sier Aasrud.

 

Fornyingsminister Rigmor Aasrud besøkte Oppland 10. mai 2010


Foto, fra toppen: FAD, DIFI, FAD, FK KKIS.