Historisk arkiv

Hvordan fornye kulturnæringen?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Hvordan utvikle og fornye kulturnæringen? Det var tema da fornyingsminister Rigmor Aasrud og kulturminister Anniken Huitfeldt onsdag inviterte til samrådsmøte i Tromsø.

Deltakere i rundebordskonferansen var foruten de to statsråder, representanter fra både kultur- og næringsliv i Nord-Norge.

-Tallene viser at det er mange arbeidsplasser knyttet til kultur og et stort potensial for ytterligere vekst hvis vi gjør de rette grepene, sier statsråd Aasrud.

Mer enn 6000 mennesker i Nord-Norge har i dag hovedinntekten fra kulturnæringer. Da er offentlige ansatte ikke tatt med. Til sammenligning arbeider 4000 innenfor fiske, mens 1000 er engasjert i oppdrettsnæringen. Det er liten tvil om at det er kulturnæringen som har det største vekstpotensialet.

Samrådet ga ikke bare impulser til de to statsrådene. En av representantene fra kulturlivet ga uttrykk for begeistring over de avklaringer og synspunkter næringslivsdeltagerne bidro med. Hun etterlyste flere møter av liknende karakter for å bedre kommunikasjonen mellom to verdener som kan ha stor nytte og glede av hverandre.