Historisk arkiv

Øker innsatsen mot grensehindre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

På et møte i Vilnius har de nordiske samarbeidsministrene bevilget 3 millioner danske kroner for å øke innsatsen for å bekjempe grensehindringer mellom de nordiske landene.

På sitt møte i Vilnius har de nordiske samarbeidsministrene bevilget 3 millioner danske kroner for å øke innsatsen for å bekjempe grensehindringer mellom de nordiske landene.

- Det settes av tre millioner danske kroner til informasjons- og rådgivningsaktiviteter som fremmer økt bevegelse over de nordiske grensene. Fra Norges side har dette vært en viktig sak og jeg er glad for at vi nå forhåpentligvis kan bidra til økt bevegelse mellom de nordiske land. Dette vil være til stor hjelp for de som møter små og store grensehindre i forbindelse med flytting, arbeid eller studier i de nordiske landene, sier den norske samarbeidsministeren Rigmor Aasrud.

På norsk side er Grensetjenesten på Morokulien som har ansvar for å gi råd og svare på spørsmål knyttet til grensehindre og bistår nordmenn og svensker som har behov for informasjon og råd. Les mer om dette på Morokulien Infocenter.

Les mer om møtet mellom de nordiske samarbeidsministrene på norden.org.

Fellesbilde av de nordiske samarbeidsministrene i Vilnius.
Fra venstre mot høyre: Generalsekretær Halldor Asgrimsson, Nordisk ministerråds sekretariat; ekspedisjonssjef Snjolaug Olafsdottir, Island; Sveriges minister for nordisk samarbeid, Christina Husmark Pehrsson; Finlands minister for nordisk samarbeid, Jan Vapaavouri; Ålands minister for nordisk samarbeid, Veronica Thörnroos; representant for vertskapet; Norges minister for nordisk samarbeid, Rigmor Aasrud; Grønlands minister for nordisk samarbeid, Palle Christiansen; Danmarks daværende minister for nordisk samarbeid, Bertel Haarder.