Historisk arkiv

Nå slukker vi lysene for klima!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

-Slå av lysene og se landskampen i stummende mørke! Dette var oppfordringen fra fornyingsminister Rigmor Aasrud. Hun avsluttet regjeringskvartalets strømsparekampanje med å gi stafettpinnen videre til Earth Hour.

-Slå av lysene og se landskampen i stummende mørke! Dette var oppfordringen fra fornyingsminister Rigmor Aasrud. Hun avsluttet regjeringskvartalets strømsparekampanje med å gi stafettpinnen videre til Earth Hour, ved Rasmus Hansson og WWF.
 
 
Lørdag 25.mars klokken 20.30 slokker mennesker i 133 land lyset i en time for klimaet. – Jeg oppfordrer alle til å slå av lysene i morgen. Statlige bygg over hele landet slukker lysene i en time og det samme kan vi, sa fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud.
 
Det er ikke bare stasråden som oppfordrer til å slå av lysene under landskampen: Earth Hour og WWF general Rasmus Hansson fortalte tilhørerne at landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen også oppfordret alle til å se kampen i stummende mørke.
 
 
Bygninger som Statsbygg vil mørklegge:
 
Oslo:
Høyblokka, Møllergata 19, Statsbyggs hovedkontor, Villa Grande, Kunstakademiet, Oslo tinghus, Operabyggets (utelys), Victoria terrasse (DU), Høyesterett og Regjeringens representasjonsanlegg
Bergen:
Bergenhus festning, Bergen tinghus og Gamlehaugen
Kongsberg:
Høgskolen i Buskerud
Kristiansand:
Justisbygget
Leikanger:
Statens hus
Porsgrunn:
Tollboden
Sogndal:
Høgskulen i Sogn og Fjordane
Stavanger:
Stavanger tinghus og Universitetet i Stavanger
Tromsø:
Framsenteret, Statsarkivet og Tinghuset i Tromsø
Trondheim:
Trondheim tinghus.