Historisk arkiv

10 år med informasjonssikkerhet på agendaen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

- Dere har klart å skape et levedyktig nasjonalt informasjonssikkerhetsmiljø med internasjonal kvalitet, sa statsråd Rigmor Aasrud da hun åpnet 10-årsmarkeringen av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) og Norsk informasjonssikkerhetslaboratorium (NISLab) på Gjøvik.

Regjeringen har informasjonssikkerhet høyt på agendaen og vil om kort tid legge frem en nasjonal strategi for informasjonssikkerhet. Regjeringen vil styrke samfunnets evne til å forebygge, avdekke og etterforske datakriminalitet.

- Jeg er imponert hva dere har fått til i løpet av disse årene. NorSIS og NISLab har gjennom 10 år aktivt jobbet for bedre informasjonssikkerhet i Norge. Behovet for deres arbeidsinnsats ser heller ikke ut til å avta. Heller tvert om. Lykke til videre, avsluttet statsråd Aasrud.

NISlab
NISlab ble etablert samtidig som de første masterstudentene i informasjonssikkerhet tatt opp ved Høgskolen i Gjøvik i 2002. Etableringen var et samarbeid med Kungliga Tekniska Högskolan, Forsvarets Ingeniørhøgskole, Gjøvik Kunnskapspark, Telenor, Norsk Tipping, PwC, Thales, DNB, Sparebanken Hedmark og Senter for rettsinformatikk ved Universitet i Oslo.

NorSIS
Nærings- og handelsdepartementet besluttet å etablere Senter for informasjonssikring som et treårig prøveprosjekt i 2002. I forsøksperioden var senteret lokalisert hos SINTEF i Trondheim med UNINETT og Institutt for telematikk ved NTNU i Trondheim som deltagere.

I 2006 ble senteret flyttet til Gjøvik og Gjøvik Kunnskapspark i nær tilknytning til sikkerhetsmiljøet ved Høgskolen i Gjøvik. Senteret skiftet navn til Norsk Senter for Informasjonssikring, NorSIS. I 2010 ble NorSIS endret til en ideell og selvstendig medlemsforening med Høgskolen i Gjøvik og Gjøvik Kunnskapspark som stiftere.