Historisk arkiv

10-årsjubileum for Grensetjänsten Morokulien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

I anledning Grensetjänsten Morokuliens 10-årsjubileum mandag 17. september arrangeres en jubileumskonferanse med temaet «fremtidens nordiske grensehinderarbeid». Samarbeid på tvers av nasjonale grenser og fjerning av grensehindre er en viktig del av det nordiske samarbeidet.

I anledning Grensetjänsten Morokuliens 10-årsjubileum mandag 17. september arrangeres en jubileumskonferanse med temaet  «fremtidens nordiske grensehinderarbeid». Samarbeid på tvers av nasjonale grenser og fjerning av grensehindre er en viktig del av det nordiske samarbeidet.

Jubileet på Morokulien blir innledet med planting av trær i Ministerlunden. Fornyings-, administrasjons- og kirkeminster Rigmor Aasrud planter sitt tre, og også statssekretær i det svenske utenriksdepartementet, Gunnar Oom, setter spaden i jorda.Tidligere har stortingspresident Jørgen Kosmo, fornyings- og administrajonsminister Heidi Grande Røys og fylkesmann Sigbjørn Johnsen gjort det samme.


Statsråd Rigmor Aasrud planter et tre på Morokuli
(FAD)

Grensetjänsen Morokulien har siden 2002 arbeidet med grenseoverskridende virksomhet mellom Sverige og Norge. Den svært gunstige beliggenheten og synligheten gjør at informasjonstjenesten har opp mot 15000 forespørsler i form av besøk, telefoner og eposter hvert år. Morokulien fungerer som informasjonssenter rundt grensehinderproblematikk, arbeidsmarkedsspørsmål og samordning. Kontoret har en viktig funksjon for arbeidstagere og bedrifter både i Sverige og Norge.

- Som de gode naboer vi er, får vi holde frem som vi stevner. Vi må sørge for å finne gode løsninger for å bidra til et fortsatt blomstrende svensk-norsk samarbeid til beste for både studerende, arbeidstagere og næringslivet, sier Rigmor Aasrud.