Historisk arkiv

Tok til orde for økt fokus på IKT i utdanning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Statsråd Rigmor Aasrud la vekt på viktigheten av å innlemme IKT i alle typer utdanning under sitt besøk i Brussel 23. januar.

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud innledet onsdag 23. januar på seminaret "Challenging the Baltic and Nordic ICT Powerhouse" i Brussel. Aasrud la vekt på hvordan IKT bidrar til vekst og utvikling, og hvordan gode rammebetingelser for vekst og utvikling kan fremmes gjennom IKT-politikken.

– IKT-utdanning er viktig, men for få unge ønsker å ta slike utdanninger. Man må inspirere de unge til å ønske å studere og ta i bruk IKT. Man bør også i større grad legge til rette for videreutdanning, for å lære om mulighetene som ligger i IKT-løsninger, sa Aasrud i sitt innlegg.

Seminaret ble arrangert av tenketanken Center for European Policy Studies (CEPS) i samarbeid med Microsoft og Baltic Development Forum. De andre innlederne ved seminaret var Estlands president, Toomas Hendrik Ilves, samt visepresident Brad Smith i Microsoft.

Senere på dagen hadde Aasrud samtaler med Robert Madelin, generaldirektør for kommunikasjonsnettverk, innhold og teknologi i Europakommisjonens generaldirektorat for informasjon og medier (DG Connect). Samtalen handlet om aktuelle IKT-politiske spørsmål som berører den europeiske digitale agenda (Digital Agenda for Europe), og den norske digitale agenda, som vil bli fremmet som en melding til Stortinget om kort tid.

Videre hadde statsråden samtaler med europaparlamentariker og medlem av Komiteen for industri, forskning og energi, Britta Thomsen, om aktuelle IKT-politiske spørsmål.

Aasrud avsluttet dagen i Brussel med et møte med fire norske nasjonale eksperter som arbeider med fagområdene IKT og konkurranse i Europakommisjonen.