Historisk arkiv

Brudd i lønnsoppgjøret i staten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fredag 30. april ble det brudd i forhandlingene om ny hovedtariffavtale i staten. Lønnsoppgjøret går nå til mekling. – Innenfor rammen av frontfagsmodellen har regjeringa presentert den beste kvinne- og likelønnsprofilen som noen gang er lagt fram, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud.

Fredag 30. april ca. kl. 12.30 ble det brudd i forhandlingene om ny hovedtariffavtale i staten. Lønnsoppgjøret går nå til mekling. – Innenfor rammen av frontfagsmodellen har regjeringa presentert den beste kvinne- og likelønnsprofilen som noen gang er lagt fram, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud.

LO Stat, Unio, YS Stat og Akademikerne som forhandler med staten i årets hovedtariffoppgjør, brøt forhandlingene i dag. Nå går lønnsoppgjøret til mekling hos Riksmeklingsmannen. Meklingen starter formelt tirsdag 4.mai, og skal være avsluttet innen 26. mai 2010 kl. 24.00.

- Kvinneprofilen i statens tilbud er tydelig, både gjennom en egen avsetning til likelønn, i utformingen av de generelle tilleggene og de føringer som legges på lokale forhandlinger. Rammen i tilbudet er på tre prosent. I tråd med tidligere år er det også en klar lavlønnsprofil, sier statsråd Aasrud.