Historisk arkiv

Priv til red.

Fornyingsminister Rigmor Aasruds besøker Bodø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fornyings-, administrasjons-, og kirkeminister Rigmor Aasrud besøker Bodø 1. til 3. mai. Formålet med besøket er å få innspill til fornying av offentlig sektor. Aasrud inviterer til samråd om arbeid for personer med spesielle behov på arbeidsmarkedet. Arbeidernes dag 1. mai markerer statsråden i Sulitjelma.

Fornyingsminister vil ha møter med programvareselskapet DIPS og Nordlandssykehuset om fornying i helsesektoren. Som statsråd for same- og minoritetspolitiske saker vil Aasrud diskutere utfordringer for de samiske språkene med representanter for det samiske Nordland. Som kirkeminister vil hun besøke Sør-Hålogaland bispedømme og diskutere utfordringer i bispedømmet.

Pressen er velkommen til å delta på alle postene i programmet. Pressekontakt i FAD er Helge Kvandal, telefon 4028 4275

1. mai

13.30  Besøk ved Bodø ReHabiliteringssenter
Orientering om prosjektene Etablering av Frisklivssentral i Bodø og Langtidsfriskt arbeidsliv. Begge prosjektene omhandler folkehelse, forebygging og sykefravær.
Sted: Bodø ReHabiliteringssenter, Gamle riksvei 18

Ca 17.30  1.-mai-tale i Sulitjelma
Statsråden er hovedtaler under 1.-mai-markeringen i Sulitjelma.
Sted: Sulitjelma.

2. mai

11.00  Gudstjeneste i Bodø Domkirke
Statsråden deltar under gudstjeneste i Bodø Domkirke.

3. mai

08.30  Møte med programvareselskapet DIPS og Nordlandssykehuset
Tema for besøket er kvalitet og effektivitet i helsesektoren, hvordan IKT-løsninger kan bedre samhandling, effektivisere driften og styrke kvaliteten på pasientbehandlingen.
Sted: Nordlandssykehuset i Bodø, Prinsens gt. 164.

10.15 Besøk i den samiske barnehagen Jentoftsletta
Statsråden deltar på omvisning og allsang i den samiske barnehagen Jentoftsletta.
Sted: Jentoftsletta, Edvardssonsvei 4.

11.00  Lunsjmøte med det samiske Nordland
Statsråden vil møte representanter fra de fire samiske miljøene i Nordland. Temaet for møtet er situasjonen for de samiske språkene, vilkårene for samisk språkutvikling og statens arbeid for å styrke språkene og offentlig kommunikasjon på samisk.
Sted: Statens hus, Moloveien 10.

12.30 Møte med Fylkesmannen i Nordland
Tema for møtet med Fylkesmannen i Nordland er elektronisk tjenesteutvikling (den digitale fylkesmannen) og prosjektet Ungdom i svevet som retter seg mot ungdom i risikosonen.
Sted: Statens hus, Moloveien 10.

13.45  Samråd om samarbeid for arbeid
Statsråden inviterer til samråd for arbeid. Temaet er arbeid for personer med spesielle behov på arbeidsmarkedet. Under samrådet deltar representanter for NAV Nordland, Bodø Industri, fylkesråd for utdanning, fylkesmannen, NHO Nordland og LO.
Sted: Fylkeshuset, Prinsens gate 100.

15.25  Bedriftsbesøk hos Bodø Industri AS
Statsråden besøker attføringsbedriften Bodø Industri AS som hjelper folk tilbake i aktivitet gjennom produksjon og næringsvirksomhet.
Sted: Bodø Industri AS, Snekkerveien 3.

16.00 Møte med Sør-Hålogaland bispedømme
Statsråden besøker Sør-Hålogaland bispedømme. Tema for møtet er blant annet rekruttering til prestetjeneste, diakoni og forsøks- og utviklingsarbeid. Aasrud vil også få en smakebit av domkirkens musikkarbeid.
Sted: Bodø domkirke, Torvgata 12.