Historisk arkiv

Kompetent og uavhengig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Dyktige, faglig kompetente og - enkelte ganger - kanskje i overkant uavhengige. Det er noen av konklusjonene i en evaluering av Datatilsynet som Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har gjort på oppdrag av Fornyingsdepartementet (FAD).

- Jeg er glad for, selv om jeg ikke akkurat ble overrasket, over at evalueringen underbygger det gode inntrykk jeg tror folk flest har av Datatilsynet, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i en kommentar.

Rapporten konkluderer med at tilsynet har et svært bredt nedslagsfelt og krevende oppgaver som etaten håndterer bra med de tildelte ressurser. Gjennomgående får Datatilsynet gode skussmål for faglig dyktighet og gode vurderinger. Det finnes likevel utfordringer.

Difi slår fast at Datatilsynet med fordel kan se nærmere på hvordan de bruker sine ressurser. Blant annet bør det vurderes om økt samarbeid med andre offentlige etater med oppgaver på tilgrensende områder kan bidra til bedre utnyttelse av ressursene.

Datatilsynet er et faglig uavhengig forvaltningsorgan med stor bevissthet om denne uavhengigheten. Difi påpeker at uavhengigheten til tider kan synes å trekkes noe langt. Datatilsynet er dessuten tillagt både tilsyns- og ombudsoppgaver, og det fremstår i enkelte sammenhenger som litt uklart når tilsynet opptrer i de ulike rollene, og hvor grensene for de ulike rollene går. Rapporten advarer Datatilsynet mot å ende opp som interesseorgan for personvern, eller som politisk aktør, fordi dette kan svekke tilliten til det som fagmyndighet.

- Jeg mener at rammene for hvordan tilsynet skal utøve sin uavhengige stilling kan være uklare. Det er viktig både for FAD som overordnet departement, og for brukere av Datatilsynets tjenester, at disse rammene blir klarere. Jeg har derfor tatt initiativ til å få gjennomført en grundig juridisk utredning av dette temaet, sier Aasrud.

–Rent prinsipielt kan det være problematisk å være ombud og tilsynsorgan samtidig, sier statsråden, men understreker at det er for tidlig å ta stilling til om Datatilsynet bør deles.

Rapporten er et ledd i oppfølgingen av Personvernkommisjonens rapport ”Individ og integritet” fra 2009, og tar for seg alle tilsynsmyndigheter på personvernområdet. Både Datatilsynet, Personvernnemnda, Justisdepartementet som lovgiver og FAD som etatsstyrer og forskriftsansvarlig har inngått i evalueringsgrunnlaget. Hovedoppmerksomheten har naturlig nok likevel vært rettet mot Datatilsynet som utøvende myndighet.

Evaluering av Datatilsynet (PDF)