Historisk arkiv

Mer penger til istandsetting av kirkebygg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Regjeringen vil bidra til at kommunene kan ruste opp kirkene også neste år. Den foreslår derfor en ny investeringsramme for 2012 på 150 millioner kroner innenfor rentekompensasjonsordningen.

Regjeringen vil bidra til at kommunene kan ruste opp kirkene også neste år. Den foreslår derfor en ny investeringsramme for 2012 på 150 millioner kroner innenfor rentekompensasjonsordningen. Ordningen innebærer at kommunene får kompensert renteutgifter knyttet til investeringer i kirkebygg fra staten. Kommuner som ikke har benyttet seg av ordningen i år, får dermed en ny sjanse.

- Rapporten ”Vel bevart? en tilstandsrapport for norske kirker 2009/2010” viser at vedlikeholdstilstanden for kirkebyggene generelt har blitt bedre siden 2005, men at mange kirker fortsatt har et stort istandsettings- og sikringsbehov, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud.

Rentekompensasjonsordningen ble etablert i 2005 og siden da er det gitt tilsagn om rentekompensasjon til prosjekter i 610 kirker fordelt på 260 kommuner, altså nær 40 pst. av kirkene og 60 pst. av kommunene. Samlet investeringsramme i perioden fra 2005 utgjør 2,9 milliarder kroner.  Søknader om rentekompensasjon skal sendes til Husbanken - www.husbanken.no