Historisk arkiv

Priv til red.:

Statsråd Aasrud besøker Kirkenes Verdensråd i Genève

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Torsdag 24. og fredag 25. februar er kirkeminister Rigmor Aasrud på besøk i Økunemisk senter i Genève. På programmet står blant annet møter med Kirkenes Verdensråd, besøk i Den norske sjømannskirken, møte med Det Lutherske Verdensforbund og temamøte om interreligiøsitet.

- Kirkenes Verdensråd er verdens største økumeniske organisasjon og har medlemmer fra alle verdens store kirkefamilier, bortsett fra Den romersk katolske kirke. Jeg ser fram til å diskutere ulike problemstillinger med representanter for Kirkenes Verdensråd. Fra vår side vil blant annet spørsmål knyttet til religionsdialog, arbeidet i Midt-Østen, urfolksarbeid og satsingen på helse blir tatt opp, sier kirkeminister Rigmor Aasrud.

Det er generalsekretær Olav Fykse Tveit i Kirkenes Verdensråd som har invitert kirkeministeren til å besøke organisasjonen i Genève. Han har vært generalsekretær i Kirkenes Verdensråd siden 2009.

Medier som ønsker å følge statsråden i Genève, kan ta kontakt med kommunikasjonssjef Frode Jacobsen i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Ønskes kommentarer etter møtene, kan det også meldes fra om dette til Jacobsen på 99 52 34 95.

Les mer: