Historisk arkiv

Samarbeidsminister Aasrud inviterer nordiske kolleger til Hadeland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

I egenskap av å inneha formannskapet i Nordisk Ministerråd, inviterer samarbeidsminister Rigmor Aasrud sine nordiske kolleger til Gran, 12. og 13. juni. Sentrale temaer på møtet vil være arbeidet med å fjerne grensehinder mellom nabolandene og nye satsingsområder innen det nordiske samarbeidet.

I programmet inngår en omvisning i de nesten 1000-år gamle Søsterkirkene på Granavollen, lokal underholdning på Steinhuset etterfulgt av en middag på Sanner Hotell. Samarbeidsministermøtet finner sted 13. juni.

De nordiske samarbeidsministerne koordinerer arbeidet i Nordisk ministerråd, som er de nordiske regjeringenes samarbeidsorgan. Norge har formannskapet i det nordiske samarbeidet i 2012, og dette ledes dermed av Aasrud. Se mer informasjon om formannskapsprogrammet på www.regjeringen.no/norden2012

Program for samarbeidsministermøtet:

Tirsdag 12. juni:


17:30                     Bussavgang fra Sanner hotell til Steinhuset og Søsterkirkene
Omvisning i Steinhuset og Søsterkirkene. Lett servering på Steinhuset
Underholdning av lokale skuespillere

19:30                     Retur til hotellet med buss

20:00                     Middag ved Sanner hotell
(Spesielt inviterte: Nordisk råds budsjettgruppe, NordForsk, Nordisk Innovasjon, Nordisk energiforskning, Ole Norrback,  Bjarne Mørk-Eidem, Grensehinderforum, Rune Meier, Foreningen Norden)

Onsdag 13. juni:             

07:30- 11:00                       Samarbeidsministermøte på Sanner hotell. Deltagelse fra Grendehinderforum ved Ole Norrback og Bjarne Mørk-Eidem på første punkt på dagsorden.

11.15- 12.15       Lunsj – Sanner hotell

12:15                     Fellestransport ved buss til Gardermoen

 

Pressen er velkommen til omvisningen i Steinhuset og Søsterkirkene tirsdag. Det vil også bli anledning til intervjuer etter møtets avslutning onsdag.

Pressekontakt: Politisk rådgiver Jon Reidar Øyan, mob. 900 42 616