Historisk arkiv

Priv. til red.:

Invitasjon til pressekonferanse: Statsråd Aasrud mottar konsepter til nytt regjeringskvartal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Administrasjonsminister Rigmor Aasrud mottar torsdag 27. juni konseptvalgsutredningen om regjeringskvartalet. Utredningen inneholder ulike konsepter til nytt regjeringskvartal, og legges frem av konsulenter fra Metier, Opak og LPO arkitekter.

Tid: Torsdag 27. juni kl. 11.00.
Sted: Plenumssalen i Regjeringskvartalet (R4), inngang fra Møllergata

Vi ber om at pressen legitimerer seg med pressekort eller annen legitimasjon og møter opp i god tid. 

Pressekonferansen blir overført på nett-TV på regjeringen.no.
Utredningen publiseres på www.regjeringen.no.

- Det nye regjeringskvartalet er et stort og komplekst byggeprosjekt. Regjeringen følger statens kvalitetssikringsrutiner for store prosjekter for å sikre at vi treffer gode valg som sikrer gode og funksjonelle arbeidsplasser og gode byrom, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Utrederne fikk i juli i fjor i oppdrag å lage en vurdering av en konsentrert løsning hvor hovedtyngden av departementene skal ha kontorer i det nåværende regjeringskvartalet med tilgrensende områder. Utredningen skal omfatte alternativer med og uten riving av ett eller flere av de skadede byggene (Høyblokka, Y-blokka, S-blokka og R4). I tillegg skal det legges frem alternativer som også rommer muligheten for å flytte Utenriksdepartementet og Miljøverndepartementet til regjeringskvartalet.

- Utredningen er en stor milepæl i arbeidet med å gjenreise regjeringskvartalet. Forslagene vil sammen med den kommende kvalitetssikringsrapporten utgjøre et viktig grunnlag for regjeringen når den skal beslutte videre utvikling av det nye regjeringskvartalet, sier Aasrud.

Utredningen skal høsten 2013 kvalitetssikres gjennom Finansdepartementets KS1-ordning før regjeringen beslutter utviklingskonsept.