Historisk arkiv

Oppdrag nr. 1: Lettfattelig og engasjerende videosnutt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Oppdrag om å lage en lettfattelig og engasjerende videosnutt som forklarer konseptet viderebruk av offentlige data. Frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12:00.

Oppdrag om å lage en lettfattelig og engasjerende videosnutt som forklarer konseptet viderebruk av offentlige data.

Alle oppdragene har en ramme på inntil 95 000 kroner, og frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12.00.

Fordi oppdragene er så små er de ikke utlyst på DOFFIN, kun på data.norge.no, på regjeringen.no og gjennom Fornyingsdepartementets Twitter-konto @fornyingsdep.

 

Oppdrag #1: Lettfattelig og engasjerende videosnutt

Fornyingsdepartementet arbeider med viderebruk av offentlige data og tilgjengeliggjøring av systematiserte rådata i maskinlesbare formater (se data.norge.no for mer informasjon). Hensikten med dette er å legge til rette for næringsutvikling basert på offentlige data som allerede er produsert til andre formål. Akkurat det er imidlertid ikke spesielt «hot», og heller ikke spesielt lett å forstå. Vi ønsker derfor å få produsert en liten videosnutt på rundt to til tre minutter som forklarer konseptet viderebruk av offentlige data på en måte som er lettfattelig, informativ, underholdende og engasjerende.

Videoen skal helst være i samme sjanger som "forklaringsvideoene" til amerikanske Common Craft, og målgruppen er alle som har noe med viderebruk å gjøre - "dataeiere" (departement, etater og kommuner), bedriftsledere, gründere, investorer, utviklere, osv. Den videoen vi ønsker er den videoen vi ville henvist til i en utlysning som dette for å forklare hva viderebruk handler om.

Produksjonen av videoen må skje i dialog med departementet. Videoen skal ferdigstilles innen en måned etter inngått avtale, og leveres i to utgaver: en høyoppløselig og en komprimert og tilpasset deling på internett. Departementet forbeholder seg full bruksrett til videoen i henhold til åndsverkslovens § 9, og kommer til å tilgjengeliggjøre videoen på nettet. Vi ønsker også å få tilsendt alt råmateriale som er produsert som en del av dette oppdraget og publisere dette på internett med en Creative Commons-lisens. Hensikten med dette er å gjøre det mulig for andre å remixe videoen.

Tilbudet skal være merket: ”Tilbud på produksjon av video som forklarer konseptet offentlige data (2010/3947)” og bestå av en kort beskrivelse av oppdragstaker, en kort liste over relevante referanseprosjekt (inkludert kontaktperson), en kort beskrivelse av oppdragstakerens forståelse av hva oppdraget går ut på, en kort beskrivelse av hvordan oppdraget er tenkt gjennomført, og en kort begrunnelse for hvorfor oppdragstakeren kan gjøre den beste jobben.

Dersom noen av referanseprosjektene er videoer som ikke er tilgjengelig på internett ber vi om at disse, eller utdrag av disse, sendes til departementet på en hensiktsmessig måte.

Tilbudet bes sendt elektronisk til postmottak@fad.dep.no, og i kopi til sld@fad.dep.no.
Frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12:00.

Ved siden av kjennskap til offentlig sektor, temaet viderebruk av offentlige data og den teknologiske utviklingen, forståelse for oppdraget, relevante og gode referanser og helhetsinntrykket, vil entusiasme og erfaring med produksjon av tilsvarende videoer vektlegges i valget av leverandør.