Historisk arkiv

Oppdrag nr. 2: Norsk standardlisens for tilgang til offentlige data

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Oppdrag om å lage en første versjon av norsk standardlisens for tilgang til offentlige data. Frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12:00.

Oppdrag om å lage en første versjon av norsk standardlisens for tilgang til offentlige data.

Alle oppdragene har en ramme på inntil 95 000 kroner, og frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12.00.

Fordi oppdragene er så små er de ikke utlyst på DOFFIN, kun på data.norge.no, på regjeringen.no og gjennom Fornyingsdepartementets Twitter-konto @fornyingsdep.

 

Oppdrag nr. 2: Norsk standardlisens for tilgang til offentlige data

Fornyingsdepartementet arbeider med viderebruk av offentlige data og tilgjengeliggjøring av systematiserte rådata i maskinlesbare formater (se data.norge.no for mer informasjon). En sentral del av dette arbeidet er å utarbeide en norsk standardlisens for tilgang til offentlige data. Hensikten med en slik lisens er å klargjøre under hvilke vilkår det er mulig å bruke et offentlig datasett som skal tilgjengeliggjøres for viderebruk.

På data.norge.no har vi publisert et blogginnlegg med en skisse til en slik lisens. Sammen med kommentarene, Storbritannias nye Open Government Licence og de norske Creative Commons-lisensene mener vi at vi har et tilstrekkelig utgangspunkt til å lage en første versjon av en norsk standardlisens for offentlige data.

Departementet annonserer derfor konkurranse for anskaffelse av en annotert første versjon av en norsk standardlisens for offentlige data. At lisensen skal være ”annotert” betyr at alle punktene skal være drøftet og begrunnet. Oppdraget har en økonomisk ramme på inntil kr 95 000,- eks. mva.

Utarbeidelsen av lisensen må gjøres i dialog med departementet, og i en åpen prosess som henter innspill utenfra. Leverandør må selv ta kontakt med og innhente opplysninger og kommentarer fra dataeiere som måtte ha erfaring med slike lisenser.

Tilbudet skal være merket: ”Tilbud på utarbeidelse av en første versjon av en norsk lisens for offentlige data (2010/3074)”, og skal bestå av en kort beskrivelse av oppdragstaker, en kort liste over relevante referanseprosjekt (inkludert kontaktperson), en kort beskrivelse av oppdragstakerens forståelse av hva oppdraget går ut på, en kort beskrivelse av hvordan oppdraget er tenkt gjennomført.

Tilbudet bes sendt elektronisk til postmottak@fad.dep.no, og i kopi til sld@fad.dep.no.
Frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12:00.