Historisk arkiv

Oppdrag nr. 3: Veiledning om offentlige data

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Oppdrag om å være med å skrive en veiledning om tilgjengeliggjøring av offentlige data. Frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12:00.

Oppdrag om å være med å skrive en veiledning om tilgjengeliggjøring av offentlige data.

Alle oppdragene har en ramme på inntil 95 000 kroner, og frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12.00.

Fordi oppdragene er så små er de ikke utlyst på DOFFIN, kun på data.norge.no, på regjeringen.no og gjennom Fornyingsdepartementets Twitter-konto @fornyingsdep.

 

Oppdrag nr. 3: Veiledning om offentlige data

Fornyingsdepartementet arbeider med viderebruk av offentlige data og tilgjengeliggjøring av systematiserte rådata i maskinlesbare formater (se data.norge.no for mer informasjon). En sentral del av dette arbeidet handler om å legge til rette for tilgjengeliggjøring av offentlige data for viderebruk.

På data.norge.no har vi publisert flere blogginnlegg som handler om dette temaet. Det har også vært inngående diskutert i andre land, særlig i miljøene rundt nettsteder som data.gov og data.gov.uk.

Vi annonserer herved en firedelt konkurranse for anskaffelse av skrive- og redigeringstjenester. Vi ønsker å hyre inn inntil fire personer som skal delta i et gruppearbeid som har til hensikt å skrive en veileder for tilgjengeliggjøring av offentlige data. Veilederen skal være innbydende, lesevennlig, pedagogisk og lettfattelig, og aktivt hjelpe leseren til å finne mer informasjon om temaet. Oppdraget har en økonomisk ramme på inntil kr 96 000,- eks. mva. Dersom vi hyrer inn fire personer betyr det at hver person vil få utbetalt et honorar på 24 000,- eks. mva.

Skrivearbeidet må gjøres i dialog med departementet, og i en åpen prosess som henter innspill utenfra. Selve skrivearbeidet vil foregå både individuelt og samlet gjennom bruk av nettbaserte skriveverktøy som EtherPad. De fire personene må derfor være tilgjengelige til flere heldagssesjoner der gruppen kommuniserer på nettet og gjennom telefonkonferanse/videokonferanse.

Alle fire blir hyret inn som skribenter, men blant de fire bør det være én som har kompetanse på grafisk design og ha et spesielt ansvar for den visuelle tilretteleggingen av teksten (teksten skal både trykkes og gjøres tilgjengelig på nettet), og én som har prosjektlederansvar/redaktøransvar.

Tilbudet skal være merket: ”Tilbud på deltakelse i arbeidet med å skrive veileder for tilgjengeliggjøring av offentlige data (2010/3939)”, og skal bestå av en kort beskrivelse av oppdragstaker, en kort liste over relevante referanseprosjekt (inkludert kontaktperson), en kort beskrivelse av oppdragstakerens forståelse av hva oppdraget går ut på, en kort beskrivelse av hva oppdragstakeren tenker om gjennomføringen av oppdraget, og en kort begrunnelse for hvorfor oppdragstakeren kan bidra til å gjøre dette prosjektet bedre. I tillegg skal én eller noen få tekster oppdragstakeren har skrevet sendes med som vedlegg.

Eposten skal sendes til postmottak@fad.dep.no, og i kopi til sld@fad.dep.no.
Frist for innlevering av tilbud er mandag 22. november klokka 12:00.

Ved siden av kjennskap til offentlig sektor, temaet viderebruk av offentlige data og den teknologiske utviklingen, forståelse for oppdraget, relevante og gode referanser, entusiasme, skriveerfaring og helhetsinntrykket, vil sammensetningen av gruppen vektlegges.