Historisk arkiv

Minnemarkering i regjeringskvartalet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Tale av fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud ved minnemarkeringen i regjeringskvartalet mandag 8. august 2011.

 
Med forbehold om endringer under fremføring
:

Kjære alle ansatte!


Vi har lagt bak oss 2 uvirkelige uker, det har vært en berg- og dalbane av følelser, og for noen av dere som er for første gang, er det helt sikkert et sjokk å se ødeleggelsene rundt oss.  Hendelsene den 22. juli påvirker alle og vi som arbeider her i Regjeringskvartalet er blitt rammet på en helt spesiell måte.

Tyngst rammet er de som har mistet nære kolleger og venner. Våre tanker går til de etterlatte, og vi føler med dem i deres sorg. Vi tenker også på dem som er skadet, og håper de bra igjen og at flest mulig kommer ut av dette uten varig mèn.

Vi er alle sterkt berørt av det som har skjedd. Vi ser et hav av blomster og tente lys over hele landet. Vi ser hundretusener av mennesker reise seg i massiv protest mot det som har skjedd. Hele landet har gjort sitt beste for å vise de pårørende at vi er med dem i sorgen.

Mange som arbeider her i R-kvartalet kjenner seg engstelige og redde.
Mange av oss har nå i flere dager jobbet her mellom ruinene, og vi kjenner at det gjør noe med oss.

Midt oppi dette har det vært viktig å vise at statens sentraladministrasjon ikke lar seg slå ut.

Mange av dere har hatt krevende oppgaver med å håndtere denne krisa både når det gjelder folk, bygninger og administrativt støtteapparat.

Takk for flott innsats gjennom tunge og krevende dager!
Både til dere som jobber i departementene og ikke minst til alle som har bidratt i Departementenes Servicesenter.

Til dere all: Ta vare på dere selv og hverandre!

Vi skal som arbeidsgiver gjøre hva vi kan for å følge opp, støtte og hjelpe de som trenger bistand av ulikt slag.

La oss gi hverandre et løfte: Dette skal ikke bare gjøre oss til et sterkere demokrati, men også styrke departementene som arbeidsplasser og utøvere av politiske beslutninger.

Det er vår oppgave å fortsette arbeidet for et varmere samfunn, et åpnere samfunn – en verden der frihet, medmenneskelighet, humanitet og rettferdighet rår.

La oss løse denne oppgaven sammen! Og igjen – ta vare på hverandre !