Historisk arkiv

- Sett brukeren i sentrum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

- Sett brukeren i sentrum

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys plasserte brukeren i sentrum da hun åpnet norge.no sin kvalitetskonferanse for offentlige nettsteder fredag. - Et av de viktigste politiske målene mine er å komme frem til et Norge der alle er inkludert i den digitale hverdagen vi lever i, sa hun i åpningsinnlegget sitt.

- Som It-minister må jeg sørge for at alt blir lagt til rette slik at innbyggerne kan skaffe seg den nødvendige digitale kompetansen for å bruke elektroniske verktøy. I tilleg må jeg legge til rette for at alle, enten det er eldre eller personer med lese- og skrivevansker, møter offentlige nettsider som er gode, informative og lett tilgjengelige. Og det er derfor vi er her i dag. For offentlig sektor er på nett. Spørsmålet er bare hvordan vi er på nett, sa Grande Røys.

Det er femte gang Norge.no arrangerer kvalitetskonferansen hvor de beste offentlige nettstedene kåres. Hvert år deltar mellom 200 og 300 representanter for ulike offentlige kontorer og etater, og kvalitetsvurderingen Norge.no foretar har stor betydning for det arbeidet som foregår rundt om i Norge med å bygge gode offentlige nettsider.

Fornyingsministeren la vekt på at samarbeid og kommunikasjon er viktig i dette arbeidet, og oppfordret alle til å lære litt av de nettsidene som ligger øverst på Norge.no sin kvalitetsliste.

- Jeg oppfordrer alle til å ta med seg de resultatene Norge.no har kommet fremt til og at alle trekker erfaringer og kunnskap fra de nettstedene som i dag blir trukket frem som vinnere. La neste års jury få en enda vanskeligere jobb enn i år med å finne de som skiller seg ut i toppen, sa hun.