Historisk arkiv

Idédugnad om IKT- og eGovernementforskning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Idédugnad om IKT- og eGovernementforskning

Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) arbeider med en stortingsmelding om IKT som skal være ferdig høsten 2006. Samtlige berørte departementer deltar i arbeidet. IKT-forskning og eGovernmentforskning vil være temaer i meldingen. For å sikre gode innspill fra andre eksterne miljøer inviterer derfor departementet til en idédugnad/workshop om IKT- og eGovernementforskningen onsdag 10. mai kl. 09-12 på møterom D-1129 i Akersgata 59 (R5 bygget).

Det serveres lunsj fra kl. 12. Departementene vil være igjen også etter kl. 13 dersom det skulle være et behov for videre samtaler også etter lunsjen. Aktuelle tema for idédugnaden/workshoppen vil være:

  • Status for IKT-forskning- og eGovernmentforskning
  • Kvalitet og innretning på norsk IKT-forskning og eGovernmentforskning
  • Mål for norsk IKT-forskning og eGovernmentforskning
  • Tiltak på forskningsområdene IKT-forskning og eGovernmentforskning

Avdelingsdirektør Fred Arne Ødegaard i FAD vil innledde om meldingsarbeidet. Både Kunnskapsdepartementet og Nærings- og handelsdepartementet deltar aktivt i arbeidet med meldingen og vil delta på idédugnaden. Underdirektør Pål Gretland i NHD vil være møteleder for diskusjonen rundt forskningspolitikken.

Møterommet har plass til 20 personer foruten de som stiller fra KD, NHD og FAD slik at de institusjoner/etater/bedrifter som har flere personer på invitasjonslisten bes om å koordinere seg slik at flest mulig slipper til. Arrangementet vil også bli lagt ut på eNorgesidene (www.enorge.org).

Deltakelse bes meldes til An-Margrit Øye på epost: anm@fad.dep.no. Påmeldingsfrist er torsdag 4. mai.