Historisk arkiv

Grande Røys åpnet ny netttjeneste hos Posten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

I dag åpnet fornyingsminister Heidi Grande Røys Postens nye internettjeneste for å melde adresseendring på nettet. Den nye tjenesten er også tilgjengelig gjennom Minside.

I dag åpnet fornyingsminister Heidi Grande Røys Postens nye internettjeneste for å melde adresseendring på nettet.

Hvert år melder ca 700 000 nordmenn adresseendring hos Posten. Når denne tjenesten fra i dag av kan gjøres på nettet, med en sikker innloggingsløsning, betyr det en enklere hverdag for både brukere og for Posten som slipper å gjøre manuelle registreringer. Den nye tjenesten er også tilgjengelig gjennom Minside.

Statsråd Heidi Grande Røys la i sin tale i forbindelse med åpningen vekt på at selvbetjeningsløsninger på nettet må være sikre og samtidig enkle for brukerne:

- Den store økningen i bruken av ulike innloggingsløsninger der man blir bedt om å bekrfte sin egen identitet har medført at vi stadig oftere må kunne legitimere oss i forskjellige sammenhenger. Denne utviklingen har tvunget frem behov for nye løsninger for identifisering som tar vare på hensynet til personvernet og trygghet for hver enkelt og samtidig gir oss en tilstrekkelig grad av effektivitet, trygghet og tillit, og som er enkle for brukerne.

- De fleste aktive brukere av Internett har i dag et stadig økende antall brukernavn, passord, PIN-koder, passordkalkulatorer, kodekort og andre hjelpemidler for å kunne identifisere seg overfor en netteneste. De fleste er klare over at de må ta vare på, være forsiktige med, og ikke skrive ned, alle disse kodene. Dette er blitt en mer og mer umulig situasjon. Slik kan vi ikke fortsette. Det er et åpenbart behov for å rydde opp i kaoset. Et første skritt vil være en mer helhetlig mulighet for elektronisk identifisering i forhold til noen sentrale offentlige tjenester.

Postens konsernsjef Dag Mejdell sa i sin tale at Posten tar sikkerhet på alvor og at de er glade for å kunne gå foran og tilby en internettløsning som ivaretar behovene for sikkerhet og personvern.

Les statsråd Heidi Grande Røys sin tale.

Mer om tjenesten på Postens nettsider.

Foto: selvbetjeningsløsninger på nettet må være sikre og samtidig enkle for brukerne. Nils Midtbøen, Posten Norge

Fornyingsminister Heidi Grande Røys, bistått av konsernsjef i Posten, Dag Mejdell, åpnet Postens nye internettbaserte tjeneste for omadressering og oppbevaring av post. Foto: Nils Midtbøen, Posten Norge.