Historisk arkiv

OECD-møte om identitetsforvaltning i Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

8. og 9. mai samles internasjonale IKT-eksperter i Trondheim for å diskutere informasjonssikkerhet og personvern i forbindelse med identitetsforvaltning.

8. og 9. mai samles internasjonale IKT-eksperter i Trondheim for å diskutere informasjonssikkerhet og personvern i forbindelse med identitetsforvaltning. OECD-seminaret, det første i sitt slag om identitetsforvaltning, er finansiert av Kunnskapsdepartementet (KD) og Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD).

Identitetsforvaltning IDM (IDentity Management) er en helhetlig måte å se på identifikasjon av personer, systemer og virksomheter i forbindelse med kommunikasjon over Internett. IDM dreier seg ikke bare om identifikasjon, men også om autorisasjon, dvs. hvilke roller og rettigheter en bruker av Internett har, når han logger seg inn på ulike nettsider eller portaler, for eksempel Altinn eller Minside. Slike rettigheter kan omfatte adgangen til å se på opplysninger, endre opplysninger eller sende inn skjema. Identitetsforvaltning er et bredt felt, der også eID og elektronisk signatur inngår.

Seminaret OECDs første om identitetsforvaltning. Vertskapet er Uninett AS, som er ansvarlig for ett av Norges største systemer for identitetsforvaltning - FEIDE (FElles IDEntitet for utdanningssektoren). FEIDE er ett av få eksempler i verden på et fullt utbygget og fungerende storskala system for identitetsforvaltning.

Formålet med seminaret er å bringe sammen eksperter fra  offentlig forvaltning, næringsliv og frivillige organisasjoner, for å drøfte policy spørsmål knyttet til identitetsforvaltning, og særlig for å identifisere hovedutfordringer ved IDM knyttet til sikkerhet og personvern. Det er Arbeidsgruppen for informasjonssikkerhet og personvern i OECD som er ansvarlig for arrangementet.

For mer informasjon:
Avd. dir. Eivind Jahren, tlf: 22240320
Rådgiver Helge Kvandal, tlf: 22244776