Historisk arkiv

Utfordrer topplederne!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

- Dere må, som toppledere i staten, sette dere inn i de utfordringene IKT stiller oss overfor og ikke overlate det til dataavdelingene alene, sa statsråd Heidi Grande Røys på Statens toppleiarkonferanse 2007.

Statsråd Grande Røys.- Dere må, som toppledere i staten, sette dere inn i de utfordringene IKT stiller oss overfor og ikke overlate det til dataavdelingene alene. Dette handler om et lederansvar. Gå heller og spør hva dataavdelingene holder på med, sa statsråd Heidi Grande Røys til i overkant av hundre toppledere i staten på Hotel Bristol i Oslo tirsdag.

Statsråden valgte å legge hovedvekten på den nylig avgitte stortingsmeldingen om IKT – et informasjonssamfunn for alle – i sitt innledningsforedrag for statens toppledere.

- Vi vil ikke klare å få ut de gevinstene IKT-utviklingen gir oss muligheter for dersom ikke vi som ledere engasjerer oss, sa statsråden og la ikke skjul på at dette vil hun fortsette å stresse statens ledere på.

Hun presenterte meldingen med vekt på ledernes ansvar og statens muligheter, men avla også et par visitter til områder hvor det er viktig med aktsomhet og varsomhet. Særlig gjelder dette når personvernet utfordres av den teknologiske utviklingen og at vi i størst mulig grad må være føre var.

- Derfor oppretter vi en personvernkommisjon som både skal identifisere problemområder og komme med forslag til grensesettinger, enten det er regler, lover eller mer holdningsbyggende tiltak, sa hun.

Arbeidslivet
Statsråden rundet av med å understreke at regjeringen legger stor vekt på oppfølgingen av avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) og understreket kampen mot sykefravær og betydningen av å få flere arbeidstakere med funksjonsvansker inn i staten. – Selv om staten her er bedre enn de fleste private så er vi altfor dårlige. Vi må også gjøre mer med det faktum at åtte prosent av arbeidstakere med fremmedkulturell bakgrunn er uten arbeid. Dette er mine utfordringer til dere, avsluttet Heidi Grande Røys.

Statlige toppledere lytter til statsråd Grande Røys.

Fra venstre: Departementsråd Per Sanderud i Nærings- og handelsdepartementet, vegdirektør Olav Søfteland, ekspedisjonssjef Anders Buttedahl i Samferdselsdepartementet, Datatilsynets direktør Georg Apenes, Kredittilsynets direktør Bjørn Skogstad Aamo og direktør i Medietilsynet Tom Thoresen.