Historisk arkiv

Åpnet seniorsurfdagen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Arbeidslivet er den viktigste arenaen for å lære informasjons- og kommunikasjonsteknologi, sa statssekretær Wenche Lyngholm da hun åpnet den landsomfattende Seniorsurfdagen i Kragerø i forrige uke.

Arbeidslivet er den viktigste arenaen for å lære informasjons- og kommunikasjonsteknologi, sa statssekretær Wenche Lyngholm i Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) da hun åpnet den landsomfattende Seniorsurfdagen i Kragerø 4. september.

Les åpningstalen til statssekretær Wenche Lyngholm

Åtte av ti mennesker under 45 år daglig bruker PC. Kun fire av ti over 65 år gjør det samme, i følge tall fra Statistisk sentralbyrå. En undersøkelse gjennomført av FAFO i 2002 viser at en av fire AFP-pensjonister oppgir innføring av IKT i virksomheten som en medvirkende årsak til å gå av med pensjon.

Statssekretær Wenche Lyngholm markerte seniorsurfdagen i Kragerø. Stabbestad omsorgssenter og Weifa Fabrikker i Kragerø kommune gjennomfører et pilotprosjekt som har som mål å styrke eldre arbeidstakeres datakompetanse slik at de står lenger i arbeidslivet. Senter for seniorpolitikk gjennomfører forsøksprosjektet. FAD støtter prosjektet med kr 500 000.

Årets seniorsurfdag den 4. september var den niende i rekken, og ble i år arrangert i nært samarbeid med Senter for seniorpolitikk i anledning et felles prosjekt som har arbeidsliv som opplæringsarena for eldre arbeidstakere. Seniorsurfdagen arrangeres av Seniornett, en frivillig organisasjon som arbeider for å tilby seniorer (55 +) opplæring i bruk av IKT. Foreningen støttes av mange aktører, private og offentlige, deriblant FAD