Historisk arkiv

Inspirerende tur ut i landet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

- Jeg blir glad og inspirert når jeg ser nytenkningen og innsatsviljen på stedene vi besøker, sier Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys. 24. og 25. januar var hun og Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen på tur i Telemark og Aust-Agder.

Blomster for bredbånd
Med 26 millioner kroner i støtte fra Høykom-midlene har Telemark snart fått full bredbåndsdekning. I kommunen Nome fikk Heidi Grande Røys blomster for å sørget for en ny digital hverdag for innbyggerne.
- I distriktene kan bredbåndutbygging være en utfordring på grunn av gamle kobberlinjer, spredt bosetting og vanskelig topografi. Men godt samarbeid mellom stat, fylkeskommune og  lokale krefter sørger for bredbånd til alle, sier hun.


Foto: Fornyings- og administrasjonsminister heidi Grande Røys mottar blomster i Nome.
Bildetekst: I Nome var gleden stor over å ha fått bredbånd.

Ut i arbeid
Mange står utenfor arbeidslivet. I Arendal er Durapart en attføringsbedrift som gir folk sjansen til å komme seg i arbeid. Der får de arbeidserfaring og oppfølging.
- Dagens arbeidsmarked skriker etter arbeidskraft, og da burde det være plass til alle. Folk har ulike behov og livshistorier, men alle som vil jobbe må få sjansen, sier Grande Røys.

Foto: Fornyingsministeren får en demonstrasjon av en av Duraparts ansatte.
Bildetekst: På Durapart i Arendal er montering av termostater en inngangsport til arbeidslivet.

Klima
Statsrådene besøkte flere steder hvor miljø og klima står høyt på dagsorden. Rec Scanwafer i Porsgrunn lager deler til solcellepanel. I samme by forsker Gassnova på gasskraftteknologi og CO2-håndtering. Team Tec i Gjerstad sender ut ovner til skip over hele verden, som forbrenner avfall.
- Klima er verken mitt eller Heidis fagområde. Men i regjeringen jobber vi tett sammen, og nå har vi sett noe av det viktige miljøarbeidet som skjer ute i landet, sier Bjarne Håkon Hanssen.
 

Statsrådene Grande Røys og Hanssen kler på seg frakker hos REC.
Bildetekst: Mange konkurrenter vil vite hvordan Rec Scanwafer i Porsgrunn lager deler til solcellepaneler. Bilder inne fra fabrikklokalene var derfor ikke tillatt.