Historisk arkiv

Midlertidig særavtale om forsikrings- og erstatningsordning for statsansatte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Det er holdt forhandlingsmøter i Fornyings- og administrasjonsdepartementet vedrørende midlertidig særavtale om forsikrings- og erstatningsordning for statsansatte på tjenestereise og ved stasjonering i utlandet.

År 2008, den 3. og 10. september samt 1. og 6. oktober 2008 ble det holdt forhandlingsmøter i Fornyings- og administrasjonsdepartementet vedrørende midlertidig særavtale om forsikrings- og erstatningsordning for statsansatte på tjenestereise og ved stasjonering i utlandet.

De sentrale parter ble enige om følgende:
           
Midlertidig særavtale om forsikrings- og erstatningsordning for statsansatte på tjenestereise og ved stasjonering i utlandet

  1. Stasjonerte tjenestemenn i utlandet gis en ulykkesforsikringsdekning på inntil 30 G ved død eller medisinsk invaliditet. Vilkårene følger av særavtale for reiser utenlands § 13 nr. 2 – 5.
     
  2. Stasjonerte tjenestemenn eller tjenestemenn på tjenestereise i utlandet og hvor eventuell skade har årsakssammenheng med terrorhandlinger, krig, naturkatastrofer eller kriminalitet, gis en forsikringsdekning på inntil 65 G ved død eller ved ervervsmessig uførhet. Vilkårene følger for øvrig av særavtale for reiser utenlands § 13 nr. 2 – 5.
     
  3. Tjenestemenn som oppholder seg i eller er på tjenestereise i områder der det er internasjonale operasjoner, gis en forsikringsdekning på inntil 65 G ved død og ervervsmessig uførhet. Vilkårene følger av protokoll 16. mai 2000 (INTOPS-avtalen).
     
  4. Utsendte team for katastrofeoppdrag i utlandet tilstås en forsikringsdekning på samme vilkår som i denne protokoll pkt. 2 og 3. Ordningen gjelder tilsvarende under avvikling av avspasering og fritid under oppdraget, jf. INTOPS-avtalen pkt.  2.
     
  5. Erstatningsutbetaling til etterlatte gis etter prinsippene i HTA fellesbestemmelsene § 24 nr. 6, bokstavene A, B og C.
     
  6. Fra 1. oktober 2008 bortfaller protokoll av 20. desember 2007 angående forsikringsordninger for fast stasjonert utenrikspersonell for den tid de tjenestegjør i områder med internasjonale fredsoperasjoner og den administrative ordningen i brev til UD av 20. februar 2008 vedrørende midlertidig ulykkesforsikring for fast stasjonert personell ved utenriksstasjoner. Særavtale for reiser utenlands § 13 nr. 2 annet ledd utgår fra samme dato.
     
  7. Særavtalen inngås med virkning fra 1. oktober 2008 og bort faller uten oppsigelse 31. desember 2009.


Protokolltilførsel
I perioden fram til 31. desember 2009 vil det nedsettes et partssammensatt utvalg som skal vurdere forsikringsordningene generelt for statsansatte, herunder medisinsk invaliditet, samt vurdere eventuell forsikringsordning for medfølgende familie for stasjonerte tjenestemenn.

Underskrevet protokoll i PDF-format