Historisk arkiv

Den største norske undersøkelsen om offentlige tjenester noen sinne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

I dag sendes Innbyggerundersøkelsen 2009 ut til 30 000 tilfeldig valgte personer. Innbyggerne får si hva de mener om over 20 av de viktigste offentlige tjenestene, blant annet om samferdsel, skole, sykehus, eldreomsorg og politi.

I dag sendes Innbyggerundersøkelsen 2009 ut til 30 000 tilfeldig valgte personer. Innbyggerne får si hva de mener om over 20 av de viktigste offentlige tjenestene, blant annet om samferdsel, skole, sykehus, eldreomsorg og politi.

- Regjeringen vil ta innbyggerne med på råd i politikkutforming, og da må vi vite hva de mener. Nå vil få sammenlignbare fakta over lengre tid, og jeg håper at resultatene skaper en god debatt om kvaliteten på offentlige tjenester, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

Resultatene fra undersøkelsen vil antakelig foreligge i august. De skal brukes i arbeidet med å forbedre tjenestene fra det offentlige. Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) vil formidle resultatene til de ansvarlige etatene, og samarbeide med dem om analyser og forbedringsarbeid.

Undersøkelsen skal gjennomføres annethvert år.

Difi har ansvaret for undersøkelsen på oppdrag fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet. En faglig uavhengig styringsgruppe med eksperter fra universitets- og høyskolemiljø og forvaltningen har utviklet undersøkelsesopplegget og vil bistå i analyse og eventuell videreutvikling. Synovate Norge (tidligere MMI) står for selve gjennomføringen.

Les mer om undersøkelsen på nettsidene til Difi.