Historisk arkiv

Rigmor Aasrud utnevnt til fornyings- og kirkeminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Rigmor Aasrud fra Gran på Hadeland, er i dag utnevnt til statsråd og sjef for Fornyings- og administrasjonsdepartementet, og for kirkeavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet og same- og minoritetspolitisk avdeling i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Fram til og med 20. desember 2009 har hun også ansvar for Arbeids- og inkluderingsdepartementet, med unntak av innvandringsavdelingen og integrerings- og mangfoldsavdelingen.

Rigmor Aasrud fra Gran på Hadeland, er i dag utnevnt til statsråd og sjef for Fornyings- og administrasjonsdepartementet, og for kirkeavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet og same- og minoritetspolitisk avdeling i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Fram til og med 20. desember 2009 har hun også ansvar for Arbeids- og inkluderingsdepartementet, med unntak av innvandringsavdelingen og integrerings- og mangfoldsavdelingen. Statsråd Aasrud er også minister for nordisk samarbeid.

Rigmor Aasrud har lang politisk fartstid i Arbeiderpartiet. I 2009 ble hun valgt inn på Stortinget for Oppland. De siste fire årene har hun vært statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD). I HOD arbeidet hun med hele saksfeltet til departementet, blant annet kommunehelsetjenesten, beredskapssaker, sykehussaker, primærhelsetjenesten og samhandlingsreformen. I perioden 1992 til 1996 var hun kvinnepolitisk sekretær i Arbeiderpartiet.

Aasrud har også lang lokalpolitisk erfaring. I 1983 ble hun valgt inn i Gran kommunestyre. I 10 år, fra 1995 til 2005, var hun ordfører i kommunen. Hun har også vært leder av administrasjonsutvalget i perioden 1987 til 1991.

Rigmor Aasrud er utdannet bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI. Hun har også grunnfag i informasjonsrådgivning fra Høyskolen på Lillehammer.

Fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud på Slottsplassen.
Fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud på Slottsplassen. Foto: AID