Historisk arkiv

Samisk vitenskapsbygg åpnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Statssekretær Raimo Valle deltok på åpningen av Samisk vitenskapsbygg - Diehtosiida - i Kautokeino i dag. Han gratulerte på vegne av statsråd Rigmor Aasrud ansatte og studenter med lokaler i ny bygning.

Statssekretær Raimo Valle deltok på åpningen av Samisk vitenskapsbygg - Diehtosiida - i Kautokeino i dag. Han gratulerte på vegne av statsråd Rigmor Aasrud ansatte og studenter med lokaler i ny bygning. I sin hilsningstale la han vekt på at regjeringens samepolitikk har som mål at samisk språk, kultur og næringer skal ha trygge rammer.

I 4-årsperioden som har gått har regjeringen vært opptatt av å sikre rammer og gode betingelser for samisk kunnskapsutvikling og kompetanse. Diehtosiida er et resultat av disse politiske målsettingene.

Det er Statsbygg som har vært byggherer for Vitenskapsbygget, som er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter AS og sivilarkitekt Kirsti Knudsen a.s. Det er på 9400 kvadratmeter fordelt over fire plan. Bygget skal huse Samisk høgskole, Samisk Arkiv, avdelingskontor for Sámediggi/Sametinget, Gáldu - Kompetansesenteret for urfolks rettigheter, Studentsamskipnaden og International Centre for Reindeer Husbandry.

Les mer om vitenskapsbygget på nettsidene til Statsbygg. 

Samisk vitenskapsbygg i Kautokeino. Foto: Bent Raanes, Sarah Sørensen/Statsbygg.