Historisk arkiv

Ny løsning for MinSide

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 24/2006
Dato: 30.06.06
Kontaktperson: Fung. informasjonssjef Gunn Janne Myrseth tlf. 952 82 119

Ny løsning for MinSide

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys tar nye grep for å få MinSide raskere på lufta. Rammeavtale om sikkerhetsportaltjenester avvikles med umiddelbar virkning, og MinSide skal i første omgang tas i bruk med en midlertidig pin-kode løsning.

- Etter å ha snudd hver stein, har det vist seg umulig å få Sikkerhetsportalen i praktisk bruk. Det har vist seg at forretningsmodellen som lå til grunn for denne løsningen ikke får tilslutning fra leverandørene av såkalte eID’er. Dermed er det nødvendig å skjære igjennom for at innbyggerne skal få tilgang til nyvinningen MinSide så raskt som mulig, sier Grande Røys i en kommentar.

Brønnøysundregistrene og Bankenes Betalingssentral har blitt enige om å avvikle rammeavtalen om sikkerhetsportaltjenester umiddelbart. For at innbyggerne likevel skal kunne få en sikker pålogging til offentlige tjenester, arbeider Fornyings- og administrasjonsdepartementet på kort sikt med en PIN-kode løsning, mens departementet på lengre sikt vil utvikle en ny offentlig sikkerhetsportal.

Følg pressekonferansen på Odin-direkte fra kl. 09.30