Historisk arkiv

Nye kontrakter om ehandel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

FAD og KS har inngått rammeavtaler med fem norske leverandører om et utvidet tjenestetilbud på ehandel.no. Mer enn 550 virksomheter i stat og kommune er med på avtalene som gjelder for tre år, og har en anslått verdi hos leverandørene på 600 millioner kroner.

Fornyings- og administrasjonsdepartementet og KS har i dag inngått rammeavtaler med fem norske leverandører om et utvidet tjenestetilbud på ehandel.no. Mer enn 550 virksomheter i stat og kommune er med på avtalene som gjelder for tre år, og har en anslått verdi hos leverandørene på 600 millioner kroner. De nye tjenestene skal kunne gi offentlige virksomheter støtte bl.a. ved bruk av nye innkjøpsmetoder, og er av stor betydning for arbeidet med å nå regjeringens mål om at 25% av alle driftsinnkjøp i offentlig sektor skal skje elektronisk i løpet av 2009.

- Måten disse avtalene har kommet i stand på er et godt eksempel på betydningen av samordning og samhandling i offentlig sektor. At resultatet har blitt så bra er jeg derfor svært glad for. Bruk av elektronisk handel frigjør ressurser i organisasjonen, og gir svært gode muligheter for innsyn og sporbarhet i innkjøpsprosessen. Dette er viktige elementer både i fornyingsarbeidet, og ikke minst i kampen mot svart arbeid og korrupsjon, sier statsråd Heidi Grande Røys.

De nye rammeavtalene bygger på det eksisterende avtaleverk for ehandel.no, men stiller også klare krav til utvikling og nyskapning hos leverandørene for å kunne ta i bruk nye innkjøpsmetoder. Grande Røys er fornøyd med at samtlige leverandører har vist stor vilje og interesse for å følge opp dette på en konkret og forpliktende måte.

- Den største økonomiske betydningen av avtalene for offentlig sektor ligger ikke i avtalene som sådan, men i at de kan brukes som lett tilgjengelige verktøy i det pågående arbeidet med å fornye og effektivisere offentlig sektor. I tillegg bidrar avtalene også til utvikling og kompetanseheving hos leverandørene, sier Grande Røys.

Kontaktpersoner: Seniorrådgiver Thorvald Wettestad, 22 24 49 59