Historisk arkiv

Statssekretær Wenche Lyngholm i Fornyingsdepartementet:

- Ny giv for europeisk samarbeid om fornying og IKT

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Norsk deltakelse i den europeiske storsatsingen på konkurranseevne og innovasjon, det såkalte CIP-programmet, gir nye muligheter for innovasjon og fornying i det offentlige. Nå åpner utlysningene for 2007. Statssekretær Wenche Lyngholm i Fornyingsdepartementet oppfordrer norske offentlige og private virksomheter til å være med og sikre aktiv norsk deltakelse.

- Det at Norge nå deltar i dette europeiske samarbeidet gir offentlige virksomheter fine muligheter til innovasjon og internasjonal orientering, sier Wenche Lyngholm.

Stortinget vedtok 8. mai at Norge skal delta i satsingen. Norsk deltakelse i programmet sikrer både at norske offentlige og private virksomheter kan delta på internasjonale samarbeidsarenaer og muligheter til å søke om midler til konkrete prosjekter.

- Regjeringen vil følge opp og styrke samarbeidet med andre europeiske land blant annet når det gjelder elektronisk forvaltning. Vi ønsker en mer strategisk tilnærming til IT- og forvaltningsutvikling. Derfor går vi inn i dette samarbeidet, sier Lyngholm. - Vi har mange innovative miljøer i offentlig sektor som bør gripe denne anledningen og delta i samarbeidet.

EU-programmet CIP (Competitiveness and Innovation framework Programme) er et omfattende program med nye og mer samlende grep i forhold til å styrke vekst, velferd og sysselsetting. IKT-delen av CIP legger til rette for nye IKT-satsinger og stimulerer til bredere anvendelse av IKT blant innbyggere, næringsliv og myndigheter. I alt 720 millioner kroner skal anvendes på IKT i programperioden 2007-2013. Utlysning av IKT-prosjektene og er åpen til oktober.

Norges Forskningsråd er nasjonalt kontaktpunkt for IKT-delen av CIP og vil være   knutepunkt for offentlige og private aktører som er involvert i, eller har potensial til å delta. Det arrangeres et nasjonalt informasjonsmøte for 2007-utlysningene i Fornyings- og administrasjonsdepartementet fredag 15. juni.

  • IKT-delen av CIP vil ha et særlig fokus på finansiering av pilotprosjekter innen elektroniske tjenester fra forvaltningen
  • digital inkludering
  • elektroniske helsetjenester.  

Les mer om:

Kontaktpersoner:
Seniorrådgiver Tarje Bjørgum, tlf 922 94 842
Programkoordinator Vemund Riiser, Forskningsrådet, tlf 928 86 154