Historisk arkiv

Falck må selge Viking Redningstjeneste

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Fornyings- og administrasjonsdepartementet har i dag pålagt Falck å selge Vikings Redningstjeneste. Departementet opprettholder dermed Konkurransetilsynets vedtak.

Fornyings- og administrasjonsdepartementet har i dag pålagt Falck å selge Viking Redningstjeneste. Departementet opprettholder dermed Konkurransetilsynets vedtak.

Falck kjøpte i fjor Viking Redningstjeneste, men Konkurransetilsynet satte foten ned. Tilsynet mente konkurransen om veihjelpstjenester ville bli vesentlig begrenset og forbød oppkjøpet. Falck påklaget avgjørelsen til departementet, men fikk ikke medhold. Det er særlig i bedriftsmarkedet, der forsikringsselskaper og bilimportører er de store kundene, at konkurransen vil bli vesentlig begrenset. I dag er det hovedsakelig Falck og Viking som konkurrerer på dette markedet, og en sammenslåing av disse selskapene ville ført til at det nye foretaket ble den eneste leverandøren til store deler av markedet.

Vedtaket innebærer at Falck Danmark A/S må selge Viking Redningstjeneste AS innenfor en tidsfrist fastsatt av departementet. Falck kan imidlertid beholde Vikings virksomhet i Sverige og Finland, samt Vikings norske datterselskap Viking FollowIt AS. Departementet har funnet at en utskillelse av disse foretakene ikke vil svekke Vikings konkurranseevne på det norske markedet.

Les vedtaket: