Fornyingsministeren vil høre hva folk har å si
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II
Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet
Pressemelding | Nr: 12/2007 | Dato: 15.03.2007
Regjeringens innbyggerkonferanse arrangeres for første gang 20. mars i Folkets Hus i Oslo. Folk fra hele landet er inviterte til å møte representanter for departementer og andre myndigheter. Konferansen er et ledd i regjeringens fornyingsarbeid og det er fornyingsminister Heidi Grande Røys som er vertskap.
Regjeringens innbyggerkonferanse arrangeres for første gang 20. mars i Folkets Hus i Oslo. Folk fra hele landet er inviterte til å møte representanter for departementer og andre myndigheter. Konferansen er et ledd i regjeringens fornyingsarbeid og det er fornyingsminister Heidi Grande Røys som er vertskap.
– Vi ønsker å høre hva folk har å si, særlig om tiltak for bedre brukerretting i offentlig sektor og vi vil gjerne ha ideer til hvordan vi kan legge til rette for god brukermedvirkning. Regjeringens ambisjon er at Norge skal ha verdens beste offentlige sektor. I regjeringens arbeid med å forbedre tjenestene er det innbyggerne og deres behov som står i sentrum. Vi skal lytte mer til brukerne når vi fornyer offentlig sektor, sier Heidi Grande Røys.
Det er Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) som organiserer
konferansen – eller møteplassen – i teknisk samarbeid med Statskonsult. I alt 129 deltakere møtes i Folkets Hus, og det er folkets representanter som er i klart flertall. Nærmere 100 av deltakerne er innbyggere og det er de som står i sentrum. De som kommer fra departementer, forskjellige myndigheter, enkelte kommuner, direktorater og organisasjoner som LO, YS, UNIO og Akademikerne, skal denne dagen først og fremst lytte.
Åpenhet og dialog
– Regjeringen ønsker åpenhet og dialog med innbyggerne og vi håper at dette kan være en god start på å få et slikt arbeid i gang. Vi har valgt å sette hovedfokus på å få fram synspunkter på hvordan offentlig sektor fungerer innenfor sektorene velferd, oppvekst og utdanning. Vi ønsker oss innspill på hvordan vi kan bli mer brukervennlige særlig på disse feltene, sier statsråd Grande Røys.
Konferansen organiseres som gruppearbeid, der gruppene roterer og er innom flere temaer i løpet av dagen. Lunsj og innlagte pauser gjør det mulig med kommunikasjon også mellom gruppene. Et sekretariat vil sørge for at alle synspunkter og innspill i gruppediskusjonene blir oppsummert og tatt med videre.
– Jeg kan love at vi vil ta alle innspill med oss i det videre arbeidet og sørge for at rette vedkommende departement eller myndighet får alle relevante synspunkter. God dokumentasjon er en viktig del av konferansen og vil også danne mye av grunnlaget for om vi ønsker å gjøre dette flere ganger. Det er jo også mulig å arrangere liknende møteplasser regionalt, eller i en kombinasjon med nasjonale møteplasser. Jeg ser i alle fall med spenning og forventning fram til konferansen, sier Heidi Grande Røys.
Den eldste deltakeren på konferansen er 83 år gammel mens den yngste er 17. Deltakerne representerer mennesker i helt forskjellige livsfaser og med ulik arbeids- og utdanningsbakgrunn.
- Deltagerliste (PDF)
- Fornying med innbyggerne i sentrum
Kronikk av Jens Stoltenberg og Heidi Grande Røys - Fornyingsministeren vil høre hva folk har å si:
Se videohilsen med Heidi Grande Røys og kom med innspill.