Historisk arkiv

Nytt nei til Opplysningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Opplysningen Digitale Medier AS (ODM) får ikke overta Aspiro Søk. Fornyings- og administrasjonsdepartementet har i dag besluttet å opprettholde Konkurransetilsynets vedtak, som forbyr et slikt oppkjøp.

Opplysningen Digitale Medier AS (ODM) får ikke overta Aspiro Søk. Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) har i dag besluttet å opprettholde Konkurransetilsynets vedtak, som forbyr et slikt oppkjøp.

Disse selskapene er de to største i markedet for nummeropplysning på SMS-søk. Dette markedet er preget av få store og mange små aktører, og Konkurransetilsynet kom til at et slikt oppkjøp vil vesentlig redusere en allerede begrenset konkurranse. FAD slutter seg til denne konklusjonen.

Departementet har imidlertid fått opplyst at morselskapet i konsernet, Opplysningen AS, mener det er en sammenheng mellom oppkjøpet av Aspiro Søk og muligheten for å opprettholde arbeidsplasser i konsernet. På denne bakgrunn vil Regjeringen ta kontakt med Opplysningen AS for å få vurdert om det er grunnlag for å omgjøre Konkurransetilsynets vedtak med hjemmel i konkurranseloven § 21. Paragrafen åpner for å tillate en foretakssammenslutning hvis denne er av stor samfunnsmessig betydning.