Historisk arkiv

En mer sikker og rasjonell drift

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Aftenposten er på lederplass mandag 13. oktober opptatt av styringens pris. Det bør ikke komme som noen overraskelse at de rødgrønne partiene er opptatt av å ha et sterkt og effektivt byråkrati til fellesskapets beste kommenterer statssekretær Wenche Lyngholm.

Aftenposten er på lederplass mandag 13. oktober opptatt av styringens pris. Det bør ikke komme som noen overraskelse at de rødgrønne partiene er opptatt av å ha et sterkt og effektivt byråkrati til fellesskapets beste skriver statssekretær Wenche Lyngholm i en kommentar i Aftenposten 15. oktober 2008.

Aftenposten er på lederplass mandag 13. oktober opptatt av styringens pris.
Avisen er betenkt over at prisen for å drive byråkratiet har økt siden den rødgrønne regjeringen overtok makten, at det har blitt flere ansatte og at dette fører til man må bygge flere kontorer for å gi de ansatte nok plass.
Trond Giske henges ut som versting med en økning på hele 38 ansatte i Kultur- og kirkedepartementet fra 2007 til 2008. Dette er et tall Aftenposten har brukt før, men som er helt feil. Det riktige tallet er fem personer, noe avisen korrigerte lørdag, men på så bortgjemt plass at lederskribenten åpenbart ikke har fått øye på det.

Det bør ikke komme som noen overraskelse at de rødgrønne partiene er opptatt av å ha et sterkt og effektivt byråkrati til fellesskapets beste. Dette løser vi ikke i første omgang med flere ansatte, men gjennom effektivisering og kontinuerlige fornyingstiltak. Når Aftenposten viser til at driftsutgiftene har øket fra 5130 millioner kroner i 2006 til 5790 millioner for 2008, så dreier det seg i all hovedsak om lønnsvekst.  Denne er på linje med veksten for andre grupper.  

Aftenposten går ut fra, uten å ha satt seg særlig godt inn i saken, at det er økt antall byråkrater som har ført til at Regjeringen setter i gang utbyggingen av ”R6”. Dette er feil. Departementene vil si opp leieforhold for et om lag tilsvarende antall kvadratmeter som leies andre steder i Oslo.