Historisk arkiv

Forsvarsministeren i Harstad og Ramsund

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøkte 29. - 30. november 2005 Forsvarets avdelinger i Ramsund og Harstad.

Forsvarsministeren i Harstad og Ramsund

(01.12.05) Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøkte 29. - 30. november 2005 Forsvarets avdelinger i Ramsund og Harstad. - Det inspirerer meg å se det gode arbeidet som gjøres ute ved avdelingene, sier forsvarsministeren.

Åsegarden
Statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen, stortingsrepresentant Bendiks Harald Arnesen (AP) sammen med sjef Alliert Treningssenter Nord, oberstløytnant Lars Sundnes. Foto: ATS-N

Tirsdag besøkte statsråden Marinejegerkommandoen og Forsvarets logistikkorganisasjons avdelinger i Ramsund. I tillegg til generelle orienteringer om virksomheten, fikk statsråden demonstrert enkelte av marinejegernes kapasiteter og omvisning i skyte- og øvingsfeltet på Ramneset. Skyte- og øvingsfeltet er avgjørende for MJKs virksomhet og det ble godt mottatt da statsråden kunne meddele at prosjektet for etablering av et øvelsesbygg for krig i tettbebyggelse (Close Quarter Battle) nå var godkjent av Forsvarsdepartementet.

Som en del av besøket i Ramsund møtte statsråden også ordførerne i Tjeldsund, Evenes og Skånland kommuner. Jeg er opptatt av at en god dialog med lokale myndigheter i kommuner som berøres av omstillingen i Forsvaret, sier Strøm-Erichsen.

Tirsdagen ble avrundet med besøk til Kystjegerkommandoen på Trondenes ved Harstad. Kystjegerkommandoen ble erklært operativ i august 2005 og bidrar allerede i internasjonale operasjoner.

Onsdag besøkte hun Forsvarets lønnsadministrasjon i Harstad og Alliert treningssenter i Åsegarden leir. Under besøket i Åsegarden ga Forsvarets Musikkorps Nord-Norge en minikonsert for statsråden, og hun fikk samtidig sin egen fanfare. Ordføreren i Harstad deltok under besøket i Åsegarden.

Det viktigste for meg med disse besøkene er å bli kjent med Forsvarets ulike lokaliseringer, snakke med menneskene som jobber der og å høre hvilke utfordringer de har. Og det synes jeg har vært veldig lærerikt, avslutter Strøm-Erichsen.