Historisk arkiv

Status Program Golf

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Beslutning om innretningen på videreføringen av Program Golf vil foreligge tidlig i 2006 og blir forelagt Stortinget på en egnet måte.

Status Program Golf

(22.12.05) Som informert om i St.prp. nr.1 (2005-2006), vil det bli foretatt en vurdering av innretningen på videreføringen av Program Golf.Det tas sikte på at en beslutning vil foreligge tidlig i 2006 og saken vil bli forelagt for Stortinget på egnet måte. Her følger en kort statusrapport for programmet.

Historikk
Etter at Forsvaret siden 1995 hadde arbeidet med flere prosjekter for å forbedre og samordne økonomi- og lønnsforvaltningen, ble denne oppgaven i 2000 lagt inn i Prosjekt Golf. Året etter besluttet daværende forsvarsminister Bjørn Tore Godal å opprette Program Golf for å innføre et felles forvaltningssystem for hele Forsvaret. Det ble videre besluttet at de enkelte elementene i Program Golf skulle gjennomføres som adskilte leveranseprosjekter og innføres trinnvis for å redusere risiko og sikre en bedre styring.

Første fase i Program Golf, leveranseprosjekt 1 (LP 1), er fullført. LP 1 ble gjennomført til fastsatt tid og innenfor budsjett. LP 1 var et nødvendig og riktig tiltak for å imøtekomme de funksjonelle minimumskrav til eksternregnskapet i henhold til statens økonomiregelverk.

Kostnader
Frem til utgangen av 2004 har program Golf kostet Forsvaret 1.284 millioner kroner, fordelt på 589 millioner på investering og 695 millioner til gjennomføringskostnader. Av dette har LP 1 kostet 341 millioner som var 96% av tildelt budsjettramme for LP 1. De øvrige kostnadene er knyttet til en rekke andre prosjekter for bedring av datakvalitet, bedret økonomistyring, løsning for ledelse og styring, Forsvarets arkivadministrasjon, logistikksystem for de nye fregattene, og oppgradering av maskinvare og programvare.

Programmet har ansvar for drift og videreutvikling av de løsninger programmet har tatt frem. I tillegg har de ansvaret for drift, videreutvikling og utfasing av de 120-talls eksisterende produksjonssystemene som finnes.

Det er satt av penger i forsvarsbudsjettet for 2006 til å videreføre Program Golf. Hvor mye penger som vil bli brukt avhenger av hvilket omfang som blir godkjent av FD på både LP 2 -internregnskap og fremtidig logistikksystem.

Veien videre
I St.prp. nr.1 (2005-2006) informerer regjeringen om at det vil bli foretatt en vurdering av innretningen på videreføringen av programmet, herunder omfanget. Det tas sikte på at en beslutning i FD vil foreligge tidlig i 2006. Saken vil bli forelagt for Stortinget på egnet måte.

Det som imidlertid er klart er at økonomidelen av Forsvarets felles integrerte forvaltningssystem vil basere seg på SAP, slik som opprinnelig planlagt. Det har ikke vært vurdert å skifte innretning på økonomidelen. Løsninger for forsyning, vedlikehold og materiellregnskap kan bli løst enten i SAP eller ved oppgradering og videreutvikling av Forsvarets eksisterende løsninger. Det Forsvaret nå vurderer er selve organiseringen av program Golf og løsninger for logistikk. Den endelige kostnadsrammen er følgelig ikke utarbeidet og det er heller ikke inngått kontrakt med leverandør.